Залишилася донька: під танковим вогнем на Луганщині загинув кулеметник із Кривого Рогу (фото)

Читать на русском
Автор
2030
На початку грудня захисник встиг відсвяткувати своє 37-річчя
На початку грудня захисник встиг відсвяткувати своє 37-річчя. Фото Колаж "Телеграфу"

У мирний час Василь Сапіга працював на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг", займаючись технологічними перевезеннями

Україна продовжує втрачати через війну своїх кращих доньок та синів. Вкотре "дісталося" Кривому Рогу, де не так давно попрощалися із молодою родиною, загиблою під час російських обстрілів. Нині ж криворожці віддають шану загиблому на Донбасі солдату-кулеметнику Василю Сапізі. 37-річний військовий під час виконання бойового завдання потрапив під ворожий танковий обстріл.

Детальніше про це розповідає місцеве видання "Первый городской". Зазначимо, що довгий час Сапіга захищав міста й села у Луганській області — де і віддав своє життя за Батьківщину.

У мирний час чоловік був працівником підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг". Колишні колеги згадують Василя Сапігу, який виконував обо'язки помічника мащиніста тепловоза у залізничному цеху №2, лише позитивно — називають життєрадісним, працелюбним і готовим завжди допомогти.

Василь Сапіга
Василь Сапіга

За словам в.о. старшого майстра Павла Шпильового, Сапіга був гарним сім'янином. Обожнював і доньку, і дружину, котра теж працює на "АрселорМітталі".

На захист України військовий став ще у квітні, освоївши майстерність кулеметника в механізованому батальйоні. На жаль, 20 грудня під Макїівкою він потрапив під танковий обстріл з боку росіян, отримавши під час нього несумісні із життям травми. На початку зими чоловік встиг відсвяткувати своє 37-річчя.

Раніше "Телеграф" розповідав про загибель розробника культових комп'ютерних ігр Володимира Єжова. Без батька залишилися двоє маленьких дівчат.

Також ми писали про смерть херсонського журналіста Антона Коломійця, котрий на початку вторгнення змінив телекамеру на автомат.