Є загиблий та десятки постраждалих: що відомо про приліт у Кривому Розі (фото) - оновлено

Читать на русском
Автор
8035
Ракета вдарила по адмінбудівлі
Ракета вдарила по адмінбудівлі. Фото t.me/dnipropetrovskaODA

На місці прильоту спалахнула пожежа

Вранці у п’ятницю, 8 вересня, на більшій частині території України було оголошено повітряну тривогу, практично відразу після цього у Кривому Розі пролунав потужний вибух. Загинув поліцейський, ще десятки людей постраждали.

Про ситуацію повідомив голова обласної військової адміністрації Дніпропетровської області Сергій Лисак. Він уточнив, що ракета влучила у адмінбудівлю.

"Попередньо, 1 загиблий та 9 постраждалих. 3-х дістали з-під завалів. Зайнялися гаражі. Вогонь охопив 200 кв. м. Інформація уточнюється", — написав він.

UPD. Станом на 15.15 кількість постраждалих збільшилася до 60 осіб. Одна людина загинула. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України.

За оновленими даними, станом на 12:30 кількість постраждалих зросла до 52 осіб. Як повідомляється в Telegram-каналі ДСНС України, у пункті психологічної допомоги надано допомогу 68 людям. Рятувальні роботи тривають.

Ситуація на місці прильоту

Глава МВС України Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі повідомив уточнену інформацію щодо постраждалих внаслідок російського удару по Кривому Розі. Станом на 10:00 кількість травмованих зросла до 25 осіб.

На місці працюють рятувальники

"Внаслідок російського удару загинув поліцейський. Ще трьох рятувальники ДСНС дістали з-під завалів. Вони у важкому стані. 6 співробітників отримали травми різного ступеня тяжкості", — розповів він деталі трагедії.

Клименко додав, що на місці прильоту спалахнула пожежа. Вона охопила площу 200 квадратних метрів, вогонь гасять рятувальники.

Крім того, постраждали й розташовані поряд житлові будинки. Поліція проводить поквартирний обхід, щоб перевірити стан мешканців. Продовжуються рятувальні роботи.

Як повідомляв "Телеграф", ранок 8 вересня почався з вибухів і в Сумах. Російські терористи вдарили по житлових будинках у приватному секторі, зруйновано двоповерховий житловий будинок, пошкодження отримали понад 20 будинків та 8 транспортних засобів, виникла пожежа на значній площі. Двох постраждалих рятувальники витягли з-під завалів.