У Кривому Розі пролунали потужні вибухи: подробиці та відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
8112
Кривий Ріг
Кривий Ріг. Фото Telegram

Жителів міста вкотре розбудили гучні вибухи

Після неспокійної ночі, коли росіяни атакували кілька областей України, рано-вранці у четвер, 19 жовтня, пролунав вибух у Кривому Розі. У цей час у Дніпропетровській області було оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомили місцеві Telegram-канали. Вибух пролунав о 4:59, також деякі пишуть, що вибух у місті був не один.

Відбій тривоги дали о 5:29. Офіційної інформації про причину та характер вибухів на момент публікації немає, можливо вони – результат роботи ППО. Місцеві пабліки пишуть, що, за попередньою інформацією, у місті все нормально.

UPD 7:40 Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул уточнив, що у Кривому Розі було збито ракету, спрямовану окупантами на місто.

"У Кривому Розі вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи працюють стабільно", — наголосив він.

Вілкул додав, що 19 жовтня о 12:00 у виробничих цілях буде здійснено плановий вибух у кар'єрі "№2-біс" ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (Інгулецький, Центрально-Міський райони), о 14:00 – у кар'єрі "Північний" (Саксаганський, Центрально-Міський район) та о 15:00 у кар'єрі "Глеюватський" ПрАТ "ЦГЗК" (Покровський район). Виробничі вибухи контролюються, причин для занепокоєння немає, наголосив він.

У мережі з’явилося відео звуків, що їх чули жителі Кривого Рогу. Вибухи були досить сильними.

Нагадаємо, пізно ввечері в середу, 18 жовтня, російські окупанти завдали чергового удару по Миколаївській області. Загинуло двоє людей, їхні тіла рятувальники дістали з-під завалів, поранення отримала ще як мінімум одна людина. Також вибух пролунав у Сумах. За даними місцевої ОВА, сталося влучання в об’єкт інфраструктури. Крім того, вибух чули у Павлограді, там був зафіксований дрон, можливо, він виконував функції розвідки. Ймовірно, по ньому відпрацювала наша ППО.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч на 18 жовтня російські окупанти завдали ударів по Запоріжжю. Був приліт житловим будинком. В результаті є загиблі та постраждалі.