5 найгучніших смертельних випадків на зйомках фільмів

Читать на русском
Автор
763
Нещасні випадки, які погубили багатьох хороших людей
Нещасні випадки, які погубили багатьох хороших людей. Фото Колаж

Ми згадали про таких акторів, як Сергій Бодров-молодший і зірка Голлівуду Брендон Лі

Робота над фільмом — це не тільки величезні гонорари знаменитостей і світло софітів. Знімати кіно — завдання непросте, часто пов’язане з ризиком для життя і здоров’я, адже щоб зробити ідеальний кадр, акторам і каскадерам доводитися ризикувати своїм життям.

Після випадку з американською зіркою Алеком Болдвіном, який під час зйомок фільму "Іржа" випадково застрелив кінооператора Галину Хатчинс і поранив режисера Джоєла Соуса, "Телеграф" знайшов п’ять фільмом, на зйомках яких трапилися пригоди зі смертельними наслідками.

"Ворон" (The Crow)

У 1994 році під час зйомок сцени, де в головного героя у виконанні Брендона Лі стріляли, в стволу виявився бойовий патрон. Постріл, який виявився смертельним для 28-річного актора, потрапив йому в живіт. Лі помер до того, як на місце зйомок прибула медична допомога.

Брендон Лі

"Зв’язковий"

На зйомках фільму в 2002 році в Кармадонській ущелині в Північній Осетії звалився льодовик Колка, який викликав кам’яну лавину. Це призвело до загибелі більше 120 осіб, включаючи російського актора Сергія Бодрова-молодшого і практично всю знімальну команду. Тіло зірки фільмів "Брат" так і не було знайдено.

Сергій Бодров-молодший
Сергій Бодров-молодший на зйомках фільму "Зв’язковий" в Кармадонській ущелині

"Найкращий стрілець" (Top Gun)

Фільм 1986 року напханий різними сценами повітряних боїв і трюків. Незважаючи на те, що під час зйомок картини з Томом Крузом у головній ролі були задіяні кваліфіковані каскадери і пілоти, не обійшлося без трагедії. Так, льотчик Арт Шолль втратив контроль над літаком і впав в Тихий океан. Знайти літак або тіло пілота не змогли.

Том Круз Найкращий стрілець
Режисер Тоні Скотт присвятив фільм загиблому пілоту.

"Нестримні-2" (The Expendables 2)

На зйомках американського бойовика (2012) знімальну команду спіткала справжня трагедія. Під час вибуху човна постраждали два каскадери: один загинув одразу, а другий, після п’ятигодинний операції, дивом залишився живий.

Нестримні-2

"Сутінкова зона" (Twilight Zone: The Movie)

Одна з найбільш жахливих трагедій, в якій загинув 53-річний актор Вік Морроу і двоє дітей-акторів, Mік Дін Лі (7 років) і Рене Шин-Йі Чен (6 років). Все сталося в 1982 році, коли їх герої за сценарієм здійснювали спробу врятуватися від переслідування вертольота армії США. Через помилку піротехніків був пошкоджений хвостовий гвинт і пілоти почали втрачати управління. Вертоліт впав прямо на акторів, коли гвинтовими лопатями Морроу і дівчинці відрубало голови. Хлопчик же загинув від самого удару.

Вік Морроу

Раніше "Телеграф" повідомляв, що недавно від отриманих ножових поранень помер 7-річний хлопчик. Страшний інцидент стався в Польщі, і, ймовірно, за участю українців.