Цей спосіб допоможе згуртувати родину: як цікаво приготувати їжу без світла

Читать на русском
Автор
956
Фондю може зробити вечір цікавим
Фондю може зробити вечір цікавим. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

За допомогою цього способу можна приготувати солодку та солону страви

Коли відсутня електрика, в будинках, в яких немає газопостачання, виникає велика проблема — як приготувати або розігріти їжу. Поки на вулиці гарна погода, можна скористатися цим і приготувати щось на грилі або мангалі, врешті-решт можна скласти найпростішу пічку з цегли. Але, що робити, якщо погода не дозволяє?

Університет Міннесоти, як один з методів приготування їжі всередині приміщення, рекомендує фондюшницю. Фондю — це швейцарська страва з розтопленого сиру, в який занурюють шматочки хліба. Часто до нього додають спеції. Також можна робити фондю з шоколаду — в такому випадку в нього занурюють шматочки фруктів.

Фондю називають по-справжньому теплою стравою, адже вона гуртує навколо себе родину або друзів — можна неспішно спілкуватися, занурюючи шматочки хліба у розтоплений теплий сир. Згуртовує вона і у прямому сенсі, адже доводиться сидіти колом навколо невеличкої фондюшниці. Фондюшниця можуть бути на різному паливі, наприклад розігріватися свічками або сухим спиртом.

Фондюшниці на свічках
Фондюшниці на свічках

Для гарного фондю потрібно обрати смачний сир, бажано той який гарно плавиться, можливо змішати одразу декілька сортів сиру. Для обмакування частіше всього використовують спеціальні виделочки, але можна скористатись і звичайною виделкою. Для того, щоб страва не підгоріла, швейцарці помішують сир дерев'яною лопаткою, описуючи при цьому вісімку. Добавками можуть стати зелень, копчений шпик, помідори, гриби, шпинат — їх просто подрібнюють та змішують з натертим сиром.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином можна залишатися на зв'язку, навіть якщо є проблеми із цим. Також мобільний телефон можна зарядити і без електрики з розетки.