Смартфон не підключається до Wi-Fi: як за допомогою 5 кроків усунути проблему

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 червня 2024, 17:40

Спробуйте вирішити проблему самостійно за допомогою 5 дій

За допомогою інтернету на смартфоні ми залишаємось на зв’язку з близькими, дізнаємося про останні новини та насолоджуємося улюбленими розвагами. Однак буває, що гаджет починає "капризувати" і не підключається до Wi-Fi, створюючи певні незручності.

У таких випадках важливо знати, як швидко та ефективно вирішити цю проблему. У матеріалі "Апостроф" підказали п’ять простих кроків.

Що робити, якщо смартфон не підключається до Wi-Fi

Мобільний пристрій може перестати підключатися до мережі Wi-Fi через різні причини, включаючи навантаження мережі вай-фай, конфлікт IP-адрес або неполадки в налаштуваннях маршрутизатора. Іноді це може бути викликано також тимчасовими збоями в роботі пристрою або проблемами з програмним забезпеченням.

Щоб вирішити проблему, спробуйте спочатку перезавантажити смартфон, можливо, це допоможе вирішити якісь програмні помилки, які заважали підключенню. Також перевірте налаштування Wi-Fi-мережі на гаджеті.

Спробуйте під'єднатися до іншого Wi-Fi. Якщо вам це вдасться, то проблема пов’язана з вашою поточною мережею.

Наступний крок – відключіть мережу Wi-Fi та під'єднайте її знову. Це дозволяє скинути поточне з’єднання та розпочати новий процес авторизації з маршрутизатором. Ця дія також допоможе усунути можливі тимчасові збої.

Якщо це не допомагає, оновіть прошивку. Нова версія прошивки може включати покращені драйвери та програмне забезпечення для роботи з Wi-Fi, що підвищує стабільність та сумісність пристрою з різними точками доступу.

Можна також скинути налаштування мережі. На цьому етапі видаляться всі збережені мережі Wi-Fi та налаштування, у тому числі пароль. Але такий крок може допомогти у вирішенні проблеми.

Раніше ми розповідали, як збільшити радіус дії WiFi на весь дім. Є один хитрий трюк із фольгою, що працює безвідмовно.