Дощ не завада, але є нюанси: чи можна включати кондиціонер у негоду

Читать на русском
Автор
749
Сама по собі вода не шкодить приладу
Сама по собі вода не шкодить приладу. Фото Колаж "Телеграфу"

Зовнішній блок має бути герметичним та непошкодженим

Користування кондиціонером у світлі зростання тарифів на електроенергію — досить дороге задоволення. Але багато хто звик до комфорту, який дарує цей прилад, і не готовий від нього відмовлятися.

"Телеграф" розповідає, чи можна вмикати кондиціонер у дощ. Ми також дізналися, чи може його пошкодити град і чи небезпечна для приладу гроза.

Дощ

Через те, що частина кондиціонера знаходиться на вулиці, багато хто побоюється, що негода може пошкодити його. Більшість сучасних кондиціонерів обладнано міцним корпусом, який без проблем витримує негативні погодні умови. Однак якщо на корпусі є навіть мінімальні ушкодження та порушена його герметичність, усередину може потрапити дощова вода. Це загрожує виходом кондиціонера з ладу.

Гроза

Однак, якщо на вулиці гроза і блискавка, кондиціонер, втім, як і іншу побутову техніку, включати не рекомендується. Річ у тім, що прилади, що працюють від мережі, збільшують ймовірність попадання блискавки у будинок. Друга небезпека — кондиціонер може перегоріти через значні стрибки електроенергії, які можуть відбуватися в грозу.

Град

Інтенсивний град теоретично може пошкодити корпус кондиціонера. У цьому випадку не має значення, увімкнений він або вимкнений. Тому фахівці радять захистити зовнішній блок спеціальною сіткою чи навісом.

Як розповідав "Телеграф", у Тернополі блискавка вдарила у багатоповерхівку та у квартирах згоріла техніка. Момент потрапив на відео.