Якщо немає світла: топ-3 поради, як висушити волосся так, щоб воно виглядало гарно

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграф" Новина оновлена 16 червня 2024, 19:18

Фен не знадобиться

В Україні, через російські атаки на енергетичну інфраструктуру, тривають погодинні відключення світла. При цьому, не завжди вони відбуваються чітко за графіком. Якщо чергове відключення застало вас з щойно помитою головою — не біда.

"Телеграф" зібрав добірку корисних порад, як висушити волосся без фену. Одразу зауважимо, що не треба вдаватися до зовсім "бабусиних способів", на кшталт, сушіння біля газової плити — це дуже небезпечно.

Спосіб 1

Цей спосіб підійде для тих, хто хоче створити об’єм і укласти волосся природно. Вам знадобляться бігуді-липучки.

Перш за все, промокніть волосся махровим рушником, нахиливши голову. Коли перший рушник стане вологим, візьміть другий. Ваша задача — зібрати якомога більше вологи рушником. Не піднімаючи голови, розчешіть волосся гребінцем. Тепер підніміть голову і повторіть процедуру.

Далі розділіть волосся на пасма, приблизно по 5 см завширшки й ближче до коріння помістіть бігуді з липучкою (не накручуючи).

Обробіть таким чином все волосся. Залежно від температури повітря у квартирі чи на вулиці, волосся таким чином просохне набагато швидше, ніж без бігуді. При цьому, після того, як воно висохне, у вас буде гарний об’єм, наче ви укладали його у майстра.

Якщо на вулиці спекотна погода, то можна трохи посидіти, наприклад, на балконі або вийти у двір, якщо ви живете у приватному будинку. Тоді волосся просохне ще швидше.

Спосіб 2

Щоб висушити волосся без фену і при цьому, його випрямити, доведеться трохи попрацювати руками. Як і у вищезазначеному способі, перший крок — увібрати якомога більше вологи рушником. Можливо, вам знадобиться не один і не два. Залежить від густоти волосся та його довжини.

Після цього, вам необхідно нанести на волосся мус для укладки й почати його розчісувати, аж доки воно не просохне. На це може знадобитися хвилин 10-15, проте у підсумку ваше волосся буде мати гарний вигляд і без фену.

Спосіб 3

У третьому способі ми знову повертаємося до рушника, але тепер, нагріємо його над газовою плитою або, якщо дуже постаратися можна і над свічками. Пам’ятайте про заходи безпеки і будьте обережними.

Отже, спершу нахиляємо голову вниз і вбираємо рушником всю вологу. Тоді нагріваємо рушник і пов’язуємо його на голову. За п’ять хвилин знімаємо рушник, розчісуємо волосся та закручуємо у кілька гульок (щонайменше, дві).

Знову нагріваємо рушник і пов’язуємо на волосся, поверх гульок. Чекаємо доки рушник захолоне і тоді повторюємо процедуру. Можливо, знадобиться повторити одне й те саме разів зо п’ять, залежно від температури повітря та густоти і довжини вашого волосся.

Коли відчуєте, що волосся просохло, розкрутіть гульки, розправте локони та збризкайте їх лаком. Красива зачіска вам гарантована.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, як зробити свічку з підручних матеріалів під час відключення світла.