Техніці теж потрібна прохолода: як уберегти гаджети від літньої спеки

Читать на русском
Автор
3210
Спека сильно впливає на роботу техніки
Спека сильно впливає на роботу техніки. Фото pexels.com

Прості рішення, щоб не загробити гаджети через перегрівання

Високі температури погано діють не тільки на людей та тварин, а й на гаджети та побутову техніку. Перегріви призводять до різкого скорочення терміну служби техніки. Тому, крім спроб забезпечити прохолоду собі, необхідно ще подумати про умови для стабільної роботи планшета, ноутбука та інших гаджетів.

Як визначити, що гаджет перегрівається

Якщо пристрій гарячий на дотик, можливо, він перегрівається. Це може призвести до серйозних проблем, оскільки надто високі температури можуть пошкодити внутрішні компоненти.

Ще однією ознакою перегріву гаджета може бути швидке розряджання батареї. У спеку пристрою потрібні додаткові зусилля для роботи, що позначається на зносі акумулятора.

Як уберегти гаджети від перегріву

Якщо ви помітили, що ваш телефон, планшет або ноутбук нагрівається сильніше, ніж зазвичай, припиніть використання пристрою та дайте йому охолонути, радить Metro.

Вимкніть програми та вікна, які не використовуються. Особливо такі як програми для редагування фото та відео, GPS та пакети підвищення продуктивності (наприклад, Google Workspace).

Тримайте вентиляційні отвори на задній або бічній панелі комп’ютерів/ноутбуків вільними від будь-яких перешкод. Періодично знімайте чохол із таких гаджетів як планшет або телефон.

Очищайте своє робоче місце та гаджети хоча б раз на тиждень, щоб пил не забивав вентиляційні отвори пристрою.

Гаджети не повинні перебувати під прямим сонячним промінням. Встановіть на вікна ролети або повісьте щільні штори, щоб захистити техніку від перегріву.

Якщо вам доводиться користуватися ноутбуком або телефоном на вулиці, знайдіть для роботи затінене місце.

Ще один спосіб зберегти гаджети, особливо ноутбук, у безпеці влітку — використовувати охолоджувальну підставку.

Не використовуйте гаджети, поки вони заряджаються.

Раніше "Телеграф" розповідав, як роздати інтернет із телефону на ноутбук. З цим завданням упорається навіть школяр.