Як працювати вдома у спеку: ці лайфхаки стануть порятунком

Читать на русском
Автор
1556
Як створити комфортні умови без встановлення кондиціонера
Як створити комфортні умови без встановлення кондиціонера. Фото Pexels

Перевірені прийоми, щоб влаштувати прохолоду вдома

Під час війни багатьом компаніям довелося перевести своїх співробітників на віддалену роботу. У домашніх умовах не завжди є можливість облаштувати зручне робоче місце. А за умов спеки працювати віддалено стає ще складніше.

У такому випадку варто скористатися перевіреними прийомами, щоб зменшити температуру повітря. "Телеграф" розповідає, як створити прохолоду без використання кондиціонера.

Як врятуватись від спеки

Під час сильної спеки треба не забувати регулярно провітрювати приміщення, де доводиться працювати вдома. Це слід робити кілька разів на день. Провітрювати приміщення найкраще вранці – безпосередньо перед початком роботи, коли температура на вулиці ще комфортна, після закінчення роботи та ввечері. Якщо є можливість, краще створити протяг, відкривши вікна з протилежних сторін квартири або будинку. Також слід залишати вікно відкритим на ніч, щоб прохолодніше повітря знизило температуру в кімнаті.

Якщо робоча кімната знаходиться на сонячній стороні квартири, обов’язково закрийте вікна затемняючими шторами, щільними жалюзями або фольгованим ізолоном.

Компактною та дешевою альтернативою кондиціонера є вентилятори. При вмілому використанні вони досить добре охолоджують повітря у приміщенні у спекотні дні.

При виборі вентилятора особливу увагу приділяйте ефективності, енергозбереженню та шуму. Варто вибрати тихий вентилятор, який не заважатиме під час роботи. Вибирайте модель, яка працює нижче 65 дБ.

Коли прогноз погоди показує спеку, варто вранці налити у ванну холодну воду та широко відчинити двері. Завдяки цьому трюку температура в будинку протягом дня повинна трохи знижуватись, а також можна поставити прямо поруч із вентилятором посудину з холодною водою.

Ще один надійний спосіб зменшити температуру – розмістити в кімнаті сушарку з вологою білизною. Це підвищить вологість повітря у приміщенні та допоможе легше перенести спеку.

Спека впливає не лише на людей, а й на техніку. Раніше "Телеграф" розповідав як захистити робочі гаджети від перегріву.