Кондиціонер перестав охолоджувати повітря: поширені проблеми та їх усунення

Читати російською
Автор
Новина оновлена 08 липня 2024, 18:16

У деяких випадках можна обійтися без допомоги майстра

Під час літньої спеки важко обходитися без кондиціонера для створення комфортних умов. Але і він не панацея, бо як і будь-який інший побутовий прилад, кондиціонер може зламатися.

Якщо кондиціонер перестав охолоджувати повітря, не варто панікувати. Невелику неполадку можна усунути своїми руками. Порадами, як це зробити, ділиться Bob Vila.

Як полагодити кондиціонер своїми руками

Перевірте та скиньте налаштування термостата. Можливо, хтось переключив його.

Перевірте, чи встановлено правильний температурний режим. Щоб кондиціонер охолоджував повітря, встановлена на ньому температура повинна бути нижчою за поточну температуру в кімнаті. Перевірте налаштування температури та зменште її, якщо потрібно створити більше прохолоди.

Перевірте, чи потужність кондиціонера відповідає розмірам кімнати. Перевірте технічні характеристики своєї моделі та зіставте їх із розміром кімнати, в якій встановлено кондиціонер. Можливо, потужності приладу не вистачає для охолодження великого приміщення.

Огляньте та очистіть або замініть повітряний фільтр. Брудний фільтр обмежує потік повітря, знижуючи ефективність кондиціонера. Регулярно очищайте або замінюйте фільтри. Перед чищенням фільтрів ознайомтеся з посібником користувача, оскільки до кожної моделі можуть застосовуватись різні інструкції.

Усуньте перешкоди для повітряного потоку. За потреби зробіть перестановку. Кондиціонер забирає повітря через вхідні отвори та випускає його через вихідні. Будь-які перешкоди (штори, меблі тощо) або бруд в отворах можуть призвести до обмеження потоку повітря. Якщо кондиціонер має зовнішній блок, необхідно також перевірити вентиляційні отвори. Ніщо не повинно заважати вільній циркуляції прохолодного повітря.

Якщо кондиціонер не охолоджує приміщення, можливо, є витік холодоагенту. Якщо ви підозрюєте витік, зверніться до спеціаліста з обслуговування кондиціонерів.

Якщо ці кроки не розв'язали проблему або не вдалося самостійно діагностувати несправність, зверніться за допомогою до професіоналів.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим можна замінити кондиціонер. Підручні засоби допоможуть пережити спеку з комфортом.