Оси побояться наближатися до балкона: хитрий лайфхак від комах

Читати російською
Автор

Простий спосіб відлякати нав’язливих комах

Оси доставляють масу неприємностей влітку та ранньої осені. У саду вони, безумовно, приносять користь. Але оси є частими гостями альтанок, балконів, терас. Своєю присутністю ці комахи заважають спокійно відпочивати на свіжому повітрі.

Є кілька ефективних рішень, які допомагають позбутися ос не завдаючи шкоди комахам. Один із найефективніших домашніх засобів від ос, який дійсно працює, — звичайний паперовий пакет.

Як позбавитися ос: лайфхак з паперовим пакетом

Якщо ви хочете, щоб докучливі комахи не з’являлися у вашому будинку, не викидайте паперовий пакет після придбання продуктів. Сформуйте з нього кулю і повісьте на мотузку над балконом, терасою або альтанкою. Оси, бджоли або шершні переплутають його з гніздом інших комах і відлетять на пошуки іншого зручного для себе місця, стверджує ТОР.

Яких запахів бояться оси

З цими неприємними комахами також можна боротися за допомогою запахів. Обприскайте садові меблі ефірними оліями з ароматом гвоздики, м’яти, лимона, базиліка, евкаліпта. Ці аромати повинні відлякати ос.

Ще один спосіб — помити балкон водою з оцтом або розрізати навпіл лимон і встромити в нього гвоздику. Така ароматна прикраса повинна відлякувати не тільки ос, а й інших комах.

Раніше "Телеграф" ділився натуральними методами боротьби з комарами. Доступні засоби допоможуть позбутися кусючих комах.