Найменшим — найскладніше: що покласти у клітку до хом’яка у спеку

Читати російською
Автор

Як зберегти хом’яка прохолодним

Ми розповідали, як допомогти коту під час спеки. Тепер ділимось порадами, які допоможуть пережити пекло одній із найменших домашніх тварин — хом’яку.

Найкомфортнішою температурою для хом’яка є 18,33-23,89°C. Вони не пітніють, тож при вищій температурі важливо подбати про те, щоб тваринка залишалась в прохолоді. Як це зробити, розповідаємо разом із WikiHow.

Перемістіть клітку в більш прохолодну частину будинку

Перенесіть її вниз, де прохолодно — занесіть у підвал або поставте на підлогу, подалі від сонця. Також прохолодними є ванна або кухня. Кахлі на підлозі можуть бути порятунком, адже вони довго не нагріваються.

Використовуйте вентилятор

Не направляйте його безпосередньо на хом’яка, оскільки це може викликати у тваринки стрес або переохолодити його. Замість цього переконайтеся, що кімната, де знаходиться клітка, добре провітрюється та має циркуляцію повітря.

Використовуйте прохолодну воду

Простий спосіб охолодити хом’яка – забезпечити його холодною водою. Хом’яки швидко зневоднюються, тому важливо, щоб у тваринки завжди було джерело свіжої чистої води.

Використання морозильника

Чудовим лайфхаком будуть заморожені ласощі. Для тваринки можна заморозити ячмінь, кеш’ю, насіння льону, пшоно, арахіс тощо. Також порятунком стане заморожена пляшка з водою. Для цього наповніть її наполовину та заморозьте в лежачому стані. Потім загорніть її в рушник або тканину і покладіть у клітку. Крім того, можна заморозити пісок для купання.

Заморозьте рушник

Накрийте клітку або місце навколо неї замороженим рушником. Намочіть рушник і покладіть його в морозилку. Після цього накрийте рушником клітку так, щоб він не блокував потік повітря.

Ці прості лайфхаки допоможуть тваринці пережити найбільш спекотні дні. Також для охолодження себе можна використати "японський кондиціонер" — ми розповідали, як зробити його за секунду.