Одразу з плитки, чи треба почекати? Їжу якої температури можна ставити у холодильник
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Яка температура їжі повинна бути
Ми розповідали, як дізнатись, чи вимикали світло за час вашої відсутності. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вирішити дилему — чи ставити гарячу їжу одразу в холодильник, чи дати їй охолонути перед цим.
Річ у тім, що, чим довше їжа простоїть при кімнатній температурі, тим вищий ризик розвитку шкідливих бактерій. Однак, коли ви ставите гарячу їжу в холодильник, ви одразу розширюєте "небезпечну зону бактерій" на весь холодильник. Разом із allrecipes розповідаємо, як же вирішити цю ситуацію.
Як правильно вчинити?
Небезпечною зоною є температура від 5°C до 57°C. Саме ці показники вважаються небезпечною зоною для харчових продуктів, оскільки в цьому діапазоні відбувається найшвидше розмноження шкідливих бактерій.
Коли можна ставити гарячу їжу в холодильник
Якщо ви не можете дати їжі охолонути протягом декількох годин, ставте її в холодильник одразу. Холодильник поступово охолодить їжу. Краще поставити гарячу їжу в холодильник якнайшвидше, ніж залишити її при кімнатній температурі на невизначений час.
Як прискорити охолодження
- Розділіть великі порції на менші контейнери для кращого циркуляції повітря та швидшого охолодження.
- Помістіть контейнери з їжею в миску з крижаною водою для прискорення охолодження.
Ці поради допоможуть вам ефективно організовувати власне харчування. Також ми ділились секретами менеджменту вікон, які допоможуть від спеки.