Як охолодитись за 45 секунд: хитрий трюк, з яким ви одразу відчуєте полегшення (відео)

Читати російською
Автор

Простий та дієвий спосіб швидко охолодитися

Ми розповідали про те, як ефективний менеджмент вікон допоможе вам контролювати температуру у приміщенні. Тепер ділимось лайфхаком, який врятує вас від спеки будь-де.

Є простий та дієвий спосіб швидко охолодитися, який потребує лише однієї речі: чогось холодного. Про нього розповіла науково-популярна блогерка Ірина Черняк.

Як охолодитись?

Візьміть будь-який холодний предмет: пляшка з холодною водою, кубик льоду, заморожений продукт з морозилки — підійде все, що охолодить вас. Прикладіть цей предмет до одного зап'ястя на 15 секунд. Перекладіть холодний предмет на друге зап'ястя і тримайте ще 15 секунд. Останнім кроком прикладіть холодний предмет до шиї ззаду на 15 секунд.

Що відбувається?

На зап'ястях та шиї розташовані великі артерії, близько до поверхні шкіри. Коли ви прикладаєте до них щось холодне, судини звужуються, що призводить до уповільнення кровотоку та відчуття прохолоди. Ви відчуватимете полегшення протягом 5-10 хвилин. За потреби процедуру можна повторити.

Цей простий трюк допоможе вам швидко охолодитися та покращити самопочуття у спекотний день. Подібним чином працює і "японський кондиціонер", про який ми вже розповідали.