Гарантовано спрацює: лайфхак, який дозволить рідше заряджати смартфон

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 липня 2024, 09:25

Допоможе опція, яка є на кожному смартфоні

З регулярними відключеннями світла у більшості виникають проблеми з заряджанням телефону, адже інколи це не можливо зробити від мережі. Проте чи дійсно можна налаштувати телефон так, щоб він по мінімуму витрачав енергії та не сідав швидко.

"Телеграф" розповість, які опції слід ввімкнуту на телефоні, аби довше його не заряджати.

Перш за все, це авіарежим. За його активації відключається передача даних і пристрій переходить в автономний режим. Зауважимо, що режим польоту і відсутність сигналу мережі – це не одне й теж. Адже, коли передача даних включена, але сигналу мережі немає, смартфон все одно буде продовжувати шукати його і споживати заряд. При цьому ви можете користуватися Wi-Fi, Bluetooth і навіть дзвонити, якщо ваш смартфон підтримує VoWiFi.

Водночас режим польоту дозволяє моментально перезавантажити модуль зв'язку на телефоні. Ввімкнувши його, не треба чекати поки перезавантажиться телефон. Тобто досить включити авіарежим на 10-15 секунд, після чого девайс знову зловить стабільний сигнал.

Як включити і відключити режим польоту на телефоні:

  • на Android: "Налаштування" → "Мережа та інтернет" → "режим польоту" → перемикніть цю опцію в положення "Увімкнено"
  • на iPhone: проведіть пальцем вниз від верхньої частини екрана → натисніть на іконку літака, щоб включити режим польоту.

Авіарежим допоможе добре зекономити заряд, особливо коли немає світла. Проте є ще одна функція у телефоні, яка допоможе в цьому.

Економний режим споживання є майже на кожному сучасному смартфоні, він зменшує фонові витрати телефону. Зокрема вмикає мінімальну яскравість екрана, відключає фіксацію геоданих та Bluetooth.

Зауважимо, що використовувати економний режим споживання та авіарежим можна як за повного заряду батареї, так і коли вона сіла. Проте ці режими можуть не дати вагомого результату, якщо батарея погано тримає заряд взагалі.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можна переривати зарядку смартфона.