Приводять до зношування батареї: чотири головні помилки при зарядці смартфона

Читати російською
Автор
Новина оновлена 23 липня 2024, 23:29

Вина за зіпсовану батарею часто лежить на плечах користувачів

Акумулятори смартфонів не мають довговічності й часто виходять з ладу вже через пару років. Однак можна продовжити їх термін служби, дотримуючись правильних практик заряджання.

У матеріалі Libtitle розповіли, що є поширені помилки, яких варто уникати, щоб зберегти батарею в хорошому стані якомога довше. Варто звернути на них увагу!

Що не можна робити під час заряджання смартфона

Залишати телефон на зарядці всю ніч

Такої звички краще позбавлятися, тому що вона може призвести до перегріву батареї, особливо якщо гаджет знаходиться в чохлі й на м’якій поверхні, де тепло не може ефективно розсіятися. Перегрів може пошкодити внутрішні компоненти акумулятора, скоротивши цим термін її "життя". Крім цього, постійне заряджання до 100% без необхідності негативно позначається на стані акумулятора.

Користуватися зарядками сумнівної якості

Використання зарядного пристрою, що не входить у комплект з телефоном, може негативно позначитися на роботі та довговічності батареї. Зарядні пристрої, не призначені для вашого телефону, можуть подавати неправильну напругу або струм, що може пошкодити акумулятор.

Користуватися смартфоном під час заряджання

Це створює додаткове навантаження на батарею, одночасно розряджаючи та заряджаючи її. Активне використання пристрою під час заряджання може призвести до перегріву, уповільнення процесу заряджання і навіть пошкодження внутрішніх компонентів. Також це може знизити загальну довговічність батареї через постійний перегрів та додатковий стрес.

Заряджати гаджет занадто часто

Користувачам категорично не рекомендують заряджати гаджет занадто часто, тому це скорочує термін служби батареї. Річ у тім, кожен повний зарядно-разрядный цикл зношує акумулятор. Повне заряджання до 100% і часте підключення до зарядного пристрою можуть прискорити знос батареї й призвести до перегріву, що негативно позначається на її довговічності. Оптимально підтримувати заряд у межах від 20% до 80%.

"Телеграф" писав раніше, яка функція допоможе прискорити процес заряджання смартфона. Активувати її досить легко.