Зекономити гігабайти та заряд смартфона: як контролювати витрати інтернету

Читати російською
Автор

Три простих способи дозволять зекономити заряд та гроші

Один з витратних для акумулятора смартфона процесів — використання інтернету та пошук мережі. Знизити ці витрати можна заощаджуючи трафік. Це також позитивно вплине на рахунок за інтернет на телефоні, якщо у вас не безлімітний пакет.

Портал Reader's Digest розповів про кілька способів заощадити трафік. Основний з них — взагалі вимкнути інтернет і ним не користуватися, але він підходить не усім.

Вимкніть фонове оновлення програм

Якщо цю функцію ввімкнено, ваші програми постійно оновлюються, щоб відображати найновіший вміст під час відкриття. Це включає синхронізацію електронної пошти, оновлення віджетів погоди та оновлення каналів.

Як вимкнути:

Для iPhone — "Налаштування" > "Загальні" > "Оновлення фонової програми".

Для Android — "Налаштування" > "Використання даних > "Обмежити фонові дані програми".

Вимкніть оновлення програм

Якщо ваші програми оновлюються автоматично, ваш телефон розпочне завантаження незалежно від того, підключені ви до Wi-Fi чи ні.

Як це вимкнути

На iPhone — перейдіть у "Налаштування" > "iTunes & App Store" > вимкніть "Використовувати мобільні дані".

Для Android — перейдіть у "Налаштування" > "Загальні" > "Автоматичне оновлення програм" > "Автоматичне оновлення програм лише через Wi-Fi".

Скачування музики та відео

Потокове передавання музики, подкастів або відео може надміру використати ваші дані. Телефони iPhone і Android дозволяють обмежити ці програми лише Wi-Fi. Увімкнення цього параметра змусить вас завантажувати їх під час підключення до мережі Wi-Fi, а потім дозволить прослуховувати без передачі даних у дорозі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна пришвидшити роботу смартфона. Лайфхаки можуть допомогти не тільки старим моделям.