Заряджаєте телефон в машині? Це може зашкодити гаджету

Читать на русском
Автор
Зарядка телефону від авто вимагає знання певних правил
Зарядка телефону від авто вимагає знання певних правил. Фото Freepik

Дізнайтесь про підводні камені автомобільної зарядки телефона для гаджета та самої машини

Один зі способів зарядити телефон під час відключень світла — зарядний порт в автомобілі. Загалом цей спосіб є безпечним, однак має свої нюанси які потрібно врахувати.

Під час заряджання телефону в автомобілі важливою є якість зарядного пристрою. Низькоякісні зарядні пристрої можуть потенційно пошкодити акумулятор або зарядний порт телефону.

Автомобільні порти USB часто забезпечують нижчу вихідну потужність (зазвичай від 0,5 A до 2,5 Вт), що може призвести до повільного заряджання, особливо якщо ви використовуєте навігатор на смартфоні. Таке повільне заряджання може призвести до нагрівання телефону, що з часом негативно позначається на стані акумулятора. Зверніть увагу, якщо телефон залишити під прямими сонячними променями, він може надмірно нагрітися, що може погіршити стан акумулятора.

Заряджатись потрібно під час руху. Оскільки зарядний пристрій телефону використовує енергію, вироблену акумулятором вашого автомобіля, існує невелика ймовірність того, що автомобільний акумулятор розрядиться під час заряджання телефону. Це станеться, якщо ви зарядите свій телефон, поки автомобіль не працює.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як обрати повербанк, який зможе забезпечити енергією і смартфон, і ноутбук. Є параметри на які потрібно звернути особливу увагу.