В холодильник чи на поличку? Ви не знали, як правильно зберігати яблука

Читать на русском
Автор
1035
Куди їх найкраще покласти
Куди їх найкраще покласти. Фото Freepik

Так яблука довго будуть свіжими

Яблука – це не лише смачний і корисний фрукт, а й універсальний інгредієнт для багатьох страв. Щоб насолоджуватися їхнім свіжим смаком якомога довше, важливо знати, де їх правильно зберігати. До речі, ми розповідали, куди варто класти на зберігання виноград.

Багато хто задається питанням: чи краще зберігати яблука в холодильнику чи на кухонному столі? І відповідь залежить від кількох факторів. Детально розповідаємо про це разом із express.co.uk.

Від чого залежить термін зберігання яблук:

  • Деякі сорти зберігаються довше за інших.
  • Якщо в кімнаті тепло, яблука швидше псуються.
  • Висока вологість може сприяти розвитку цвілі.
  • Етилен, який виділяють яблука, може прискорити дозрівання інших фруктів, тому їх краще зберігати окремо.

Як правильно зберігати яблука?

За словами експертів, найкраще місце для зберігання яблук – холодильник. Там вони можуть зберігатися свіжими протягом 6-8 тижнів. Холод допомагає сповільнити процеси дозрівання та гниття. Якщо у вас немає місця в холодильнику, можна зберігати яблука на кухонному столі, але не довго. В такому випадку їх краще обернути в папір і зберігати окремо від інших фруктів.

Чому не варто зберігати яблука з іншими фруктами?

Яблука виділяють етилен – газ, який прискорює дозрівання інших фруктів. Тому, якщо ви зберігаєте яблука разом з бананами або авокадо, ці фрукти дозріють швидше.

Отже, хоча яблука можна зберігати як у холодильнику, так і на кухонному столі, найкраще все ж покласти їх в холодильник. Також ми розповідали, чи потрібно додавати яйця в котлети.