Через ці помилки капуста виходить слизькою та огидною: як правильно квасити

Читать на русском
Автор
2151
Секрети вдалого заквашування
Секрети вдалого заквашування. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Помилки у приготуванні квашеної капусти

Прості деталі роблять страви вдалими або ж псують їх. Ми розповідали, який популярний продукт краще не додавати в борщ. Тепер ділимось порадами щодо приготування ще одного улюбленого продукту українців — квашеної капусти.

Активно триває сезон заготівель на зиму, тож саме час квасити капусту. Однак ферментація, яка лежить в основі квашення — тонкий процес, і його легко зіпсувати. Про помилки у приготуванні квашеної капусти розповіла блогерка Джесіка Джексон на своєму ютуб-каналі Thriving in Motherhood. Жінка розповіла, що їй знадобилося 2 роки і п’ять невдалих партій, щоб усвідомити нюанси цього процесу.

Вона поділилась помилками, яких слід уникати під час приготування квашеної капусти

Недостатнє подрібнення

Якщо у вас немає спеціальної шатківниці, можна нарізати вручну. Також лайфхак від блогерки — використовуйте тертку для сиру або кухонний комбайн із насадкою для натирання сиру. Капусту потрібно шаткувати якомога тонше, щоб вона краще просолилася.

Недостатня або надмірна кількість солі

Сіль – це консервант, але його має бути в міру. На кожен кілограм нарізаної капусти експерти рекомендують 20 грамів солі. Додасте занадто багато — капуста не закваситься і її буде неможливо їсти, занадто мало — вона зіпсується і стане слизькою.

Занадто щільне викладання в банку

Капуста повинна бути добре утрамбована, але залишайте місце для розсолу. Блогерка радить залишити зверху банки кілька сантиметрів, щоб було місце для розсолу та розміщення чогось важкого.

Відсутність гніту

Гніт забезпечує необхідний тиск, щоб капуста залишалася під розсолом. Потрібно покласти на капусту щось важке, що буде утримувати шар капусти під шаром рідини.

Найважче — терпіння

Терпіння – головний секрет вдалого квашення. Ви повинні дочекатись, поки капуста по всій банці змінить колір зі світло-зеленого на світло-жовтий/коричневий по всій банці.

Щоб приготувати її ідеально, потрібно врахувати ці важливі нюанси. Також ми розповідали, чи потрібно класти виноград в холодильник.