Шкірка злізе сама: блогер поділився лайфхаком, який дозволить очистити одразу гору томатів (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 вересня 2024, 17:55

Так можна почистити одразу кілька кілограмів помідорів

Активно тримає сезон консервації томатів. Для багатьох рецептів, наприклад, ароматного кетчупу, потрібно очистити одразу багато помідорів.

Класичним способом вважається бланшування — коли томати ошпарюють окропом, а потім перекладають в холодну воду. Так можна зняти шкірку, однак для справді великої кількості це не дуже зручно, ще й можна обпектись. Цікавим лайфхаком поділились у кулінарному блозі homegrown_handgathered.

Цей метод дозволяє швидко і легко зняти шкірку з великої кількості помідорів

Так вам не потрібно витрачати багато часу на обробку кожного плоду вручну. Потрібно просто швидко запекти помідори в духовці. Температура пом'якшує шкірку, що значно полегшує її зняття — достатньо просто підчепити, і шкірка злізе сама собою.

Ретельно вимийте помідори і обсушіть їх паперовим рушником. Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія. Чоловік на відео розповідає, що для своїх заготівель зрізає нижню частину томата — ту, де розміщена плодоніжка.

Тоді він викладає томати на деко в один шар, обрізаною частиною вниз, і ставить деко на кілька хвилин в духовку. Після цього залишиться лише вручну зняти шкірку — вона буде легко відходити.

Очищені помідори готові до використання в різних стравах: для приготування соусів, супів, салатів тощо. Запікання дозволяє обробити велику кількість помідорів за короткий час. Також ми розповідали, скільки точно солі потрібно для квашення одного кілограма капусти.