Округла чи овальна: як обрати для квашення найкращу капусту

Читати російською
Автор

Тонкощі, від яких залежить якість квашеної капусти

Вибір правильного сорту капусти – це така ж важлива умова вдалого квашення, як і додавання потрібної кількості солі. Детально розповідаємо.

Не всяка капуста підходить для цього процесу. "Телеграф" розібрався, які сорти найкраще використовувати для приготування хрусткої та смачної квашеної капусти.

Які сорти капусти підходять для квашення?

Радимо звернути вашу увагу на середньопізні та пізні сорти. Саме вони мають щільну структуру, яка дозволяє капусті залишатися хрусткою під час квашення. Ранні сорти мають більш пухку структуру, така капуста під час квашення перетворюються на кашу. Качан капусти повинен бути білястим, злегка плескатим і щільним. Якщо стиснути качан, листя всередині повинне трохи скрипіти. Це свідчить про його свіжість та придатність для квашення.

Верхні листки можуть бути зеленуватими, а от внутрішні – лише білими. Саме така капуста буде соковитою та хрусткою.

Найкращі сорти капусти для квашення

Є й цілком певні сорти, які забезпечать вам вдалу заготівлю. Про них розповідає "Яскрава клумба":

  • Слава
  • Надія
  • Подарунок
  • Амагер
  • Харківська зимова
  • Мегатон

Від капусти, яку ви оберете, залежить, наскільки смачною і хрусткою буде ваша заготівля. Також важливо правильно підійти до процесу ферментації. Ми розповідали, як її потрібно проколювати, щоб все вдалося.