Їсти баклажани цілий рік без консервації: найпростіший спосіб заготівлі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Чудовий спосіб для гурманів
Активно триває сезон заготівель. Якщо ви вже закрили смачні баклажани по-грузинськи, і хочете зберегти цей овоч "в натуральному вигляді" для додавання у інші страви, варто звернути увагу на заморозку.
Є чимало способів, тож можна обрати той, який буде зручним саме для вас. "Телеграф" розповідає детально.
Як заморозити свіжі баклажани: популярні способи
Заморозка без попередньої обробки
Наріжте баклажани на потрібні шматочки. Це можуть бути кружечки або кубики — залежно від того, як ви плануєте їх використовувати. Розкладіть в один шар на обробній дошці і заморозьте. Після заморожування перекладіть в пакети або контейнери.
Як заморозити бланшовані баклажани
Бланшування допомагає зберегти колір і текстуру баклажанів. Опустіть нарізані баклажани в киплячу воду на 1-2 хвилини, потім швидко дістаньте та просушіть. Розкладіть шматочки на обробній дошці і заморозьте.
Як заморозити баклажани уже смаженими
Обсмажте баклажани на олії до золотистої скоринки. Можна також приготувати в духовці — для цього викладіть на деко слайси чи кружечки, змащені олією з обох сторін і запечіть. Дайте їм охолонути і заморозьте, як і в інших випадках, в один шар.
Заморозка баклажанів у вигляді пюре
Відваріть баклажани до готовності або запечіть їх у шкірці. Коли овочі охолонуть, очистіть від шкірки і розімніть у пюре. Додайте трохи солі до смаку. Поділіть на порції та заморозьте. Таке пюре дуже зручно використовувати для приготування запіканок, соусів, супів.
Перед використанням заморожених баклажанів їх не потрібно розморожувати — можна додавати просто під час приготування страви. Тож це дуже простий та зручний спосіб заготівлі. Також ми розповідали, скільки солі класти у квашену капусту для найкращого результату.