Їсти баклажани цілий рік без консервації: найпростіший спосіб заготівлі

Читати російською
Автор

Чудовий спосіб для гурманів

Активно триває сезон заготівель. Якщо ви вже закрили смачні баклажани по-грузинськи, і хочете зберегти цей овоч "в натуральному вигляді" для додавання у інші страви, варто звернути увагу на заморозку.

Є чимало способів, тож можна обрати той, який буде зручним саме для вас. "Телеграф" розповідає детально.

Як заморозити свіжі баклажани: популярні способи

Заморозка без попередньої обробки

Наріжте баклажани на потрібні шматочки. Це можуть бути кружечки або кубики — залежно від того, як ви плануєте їх використовувати. Розкладіть в один шар на обробній дошці і заморозьте. Після заморожування перекладіть в пакети або контейнери.

Як заморозити бланшовані баклажани

Бланшування допомагає зберегти колір і текстуру баклажанів. Опустіть нарізані баклажани в киплячу воду на 1-2 хвилини, потім швидко дістаньте та просушіть. Розкладіть шматочки на обробній дошці і заморозьте.

Як заморозити баклажани уже смаженими

Обсмажте баклажани на олії до золотистої скоринки. Можна також приготувати в духовці — для цього викладіть на деко слайси чи кружечки, змащені олією з обох сторін і запечіть. Дайте їм охолонути і заморозьте, як і в інших випадках, в один шар.

Заморозка баклажанів у вигляді пюре

Відваріть баклажани до готовності або запечіть їх у шкірці. Коли овочі охолонуть, очистіть від шкірки і розімніть у пюре. Додайте трохи солі до смаку. Поділіть на порції та заморозьте. Таке пюре дуже зручно використовувати для приготування запіканок, соусів, супів.

Перед використанням заморожених баклажанів їх не потрібно розморожувати — можна додавати просто під час приготування страви. Тож це дуже простий та зручний спосіб заготівлі. Також ми розповідали, скільки солі класти у квашену капусту для найкращого результату.