Буде свіжою та ароматною до весни: як правильно підготувати цибулю до зберігання на зиму
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1073
Є кілька простих порад, які допоможуть зберегти цибулю свіжою
Осінь — сезон збирання врожаю та заготовок на зиму. У цей час багато господинь роблять запаси овочів, у тому числі й цибулі. Однак не всі знають, як правильно підготувати овоч до зберігання, щоб він залишався свіжим надовго. "Телеграф" вже розповідав, коли і як правильно висаджувати цибулю на зиму, а сьогодні ділиться порадами, які допоможуть зберегти цибулю до весни.
Як виявилося, цибулини не можна зберігати поряд із деякими іншими овочами, пише life.nv.ua. А ще час від часу потрібно перевіряти свої запаси та видаляти пошкоджені овочі.
Як правильно зберігати цибулю на зиму
Правильне сусідство
Дуже важливо подбати про те, щоб цибуля не лежала на зберіганні поруч із фруктами та картоплею. Адже вони в процесі зберігання можуть виділяти газ етилен, а він погано впливає на цибулю і може призводити до гниття.
Темне сухе місце
Виберіть для зберігання цибулі темне сухе місце, щоб туди не потрапляли сонячні промені. Адже це може призвести до усихання цибулин, а також може запустити процес проростання овочів. Найкраще відправити цибулю у темний підвал, де прохолодно та сухо.
Видалення пошкоджених цибулин
Час від часу необхідно перевіряти запаси цибулі на предмет зіпсованих екземплярів. Якщо помітите, що хоч один овоч почав псуватися, негайно заберіть його від інших, щоб не поширювати зараження чи цвіль.
Висушування та очищення
Після збирання врожаю цибулю потрібно залишити на сонці для підсихання, найкраще не кілька днів. Це висушить верхню оболонку та зміцнить овоч перед тривалим зберіганням. Обережно видаліть лушпиння, яке вже саме відвалюється, і акуратно підріжте коріння. Після цього цибуля буде готова до тривалого зберігання.
Зберігайте цибулю у сітках чи кошиках
Цибуля під час зберігання вимагає хорошої циркуляції повітря та вентиляції, тому потрібно забезпечити зберігання з урахуванням цього аспекту. Найкраще зберігати овоч у сітках чи кошиках, так він довше залишатиметься свіжим та ароматним.
Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати моркву після збирання врожаю. Чи не зав’яне і не проросте.