Багато хто неправильно використовують губку: ось як економити під час миття посуду

Читати російською
Автор

Іноді здається, що для чистоти потрібно багато миючого засобу, але це міф

Гель для миття посуду – це звичний та необхідний засіб для будь-якої кухні. Але далеко не всі замислюються над тим, як використовують його. Звичайна упаковка засобу може закінчуватися швидше, ніж очікувалося, що призводить до зайвих витрат.

Існують ефективні засоби використання рідини для миття посуду, завдяки яким вона прослужить на кілька тижнів довше. Водночас зменшиться витрата води.

Як заощадити рідину для миття посуду та зберегти чистоту

Потрібно враховувати, що часто в магазинах продають концентровані рідини для миття посуду. Якщо Ви придбали такий засіб, його можна розбавити водою без втрати ефективності. Налийте половину флакона рідини в іншу ємність та долийте теплої води. Такий метод дозволить використовувати менше засобу при кожному миття, а його властивості збережуться.

Багато хто виливає засіб прямо на губку або посуд. Це значно збільшує його витрати. Найкраще скористатися іншим методом.

Найшвидший та найефективніший спосіб миття посуду

Замість того, щоб наносити засіб для миття посуду на губку, використовуйте його для приготування мильного розчину. Наповніть раковину або велику миску теплою водою і додайте невелику кількість миття посуду. Добре перемішайте, щоб отримати мильну воду.

Після цього можна мити посуд. Змочіть губку в мильній воді та добре розподіліть рідину по брудному посуду. За потреби змочіть губку ще раз.

Якщо посуд сильно забруднений жиром або залишками їжі, зануріть його в гарячу мильну воду і дайте постояти кілька хвилин. Це дозволить розчинити більшу частину жиру та залишків і не вимагатиме використання додаткової кількості засобу для миття.

Економне використання засобу для миття посуду – це не лише можливість скоротити витрати, а й спосіб піклуватися про довкілля, зменшивши кількість хімічних відходів. Дотримуючись простих лайфхаків, можна значно продовжити термін служби одного флакона миючого засобу та зберегти чистоту на кухні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як економніше витрачати воду під час купання. Виявляється, у деяких випадках набрати ванну дешевше, ніж використовувати душ.