Ви могли цього не знати: чи можна зберігати часник у холодильнику та як правильно його заморожувати

Читать на русском
Автор
726
Дізнайтесь секрети правильного зберігання часнику Новина оновлена 12 жовтня 2024, 16:10
Дізнайтесь секрети правильного зберігання часнику. Фото Freepik

Дізнайтеся, як правильно зберігати часник

Часник — корисний та ароматний овоч, який часто використовується в кулінарії. Однак, потрібно знати деякі особливості цього овоча, щоб правильно його зберігати в домі. "Телеграф" уже розповідав, як зберігати яблука на зиму, а сьогодні ділиться секретами правильного зберігання часнику.

Як виявилося, є важлива особливість — часник озимий чи ярий, і від цього залежатиме, як його зберігати на кухні, пише unian.net. Справа в тому, що озимий часник можна зберігати при температурі 0 – мінус 1 градус морозу та вологості близько 70%, тоді як ярий – при температурі 20 градусів тепла та вологості до 70%.

Чи можна зберігати часник у холодильнику

Для зберігання в холодильнику підходить лише озимий часник. Перед тим, як відправити овоч у холодильник, зніміть верхню частину лушпиння, яка була в землі і складіть головки або зубчики в контейнер, що щільно закривається, або в скляну банку.

Як правильно заморожувати часник

Можна заморожувати часник у лушпинні, головне зняти верхню частину, яка була в землі. Часник має бути чистим і сухим. Також можна заморожувати очищений часник — складіть зубчики в пластиковий контейнер або пакет із застібкою, щоб він був щільно закритий від інших продуктів.

Ще один спосіб — можна заморозити подавлений або подрібнений часник. Для цього способу добре підійде пластиковий пакет із застібкою – просто розподіліть жижу з подавленого часнику по всьому периметру пакета та закрийте. А коли він замерзне, можна буде легко відламувати шматочки та додавати до страв.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати моркву після збирання врожаю. Так вона не зав’яне і не проросте.