Сливи стануть стиглими та м’якими за допомогою простої хитрості: ось що з ними зробити

Читать на русском
Автор
1224
Сливи — улюблений у багатьох фрукт
Сливи — улюблений у багатьох фрукт. Фото Pixabay

Щоб фрукти швидше стали м’якими та солодкими, скористайтесь лайфхаком

Сливи — фрукти, без яких багато хто не представляє своє осіннє меню. Їх використовують для приготування випічки, вишуканих страв та консервів, завдяки чому можна насолоджуватися їхньою насолодою навіть у зимові місяці. У магазині або на ринку часто трапляються сливи, що ще не повністю дозріли. Є хитрість, яка допоможе швидко зробити сливу стиглою та смачною.

Як зробити сливи м’якими

Сливи найсмачніше, коли вони повністю дозріли, бо тоді у них соковита солодкувата м'якота. Але якщо ваші фрукти виявилися недозрілими, це легко виправити за допомогою паперового пакета.

Головне правило – якщо сливи ще тверді та незрілі, не кладіть їх у холодильник. Низька температура уповільнить їхнє дозрівання. Тому для прискорення процесу краще тримати їх у теплому місці.

  • Покладіть незрілі сливи у паперовий пакет.
  • Додайте туди банан або яблуко. Вони виділятимуть газ, який прискорить дозрівання сливи.
  • Закрийте пакет і залиште його за кімнатної температури на 1-2 дні. Перевіряйте сливи щодня на м’якість.

Якщо у вас немає паперового пакету, можна просто залишити сливи за кімнатної температури. За кілька днів вони самі почнуть дозрівати.

Як правильно зберігати сливи

Найкращий спосіб зберігання слив – при кімнатній температурі. Їх можна помістити в паперовий пакет або пластиковий контейнер, що ефективно захистить фрукти від мух. Обов’язково переконайтеся, що сливи знаходяться далеко від прямих сонячних променів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити стиглим авокадо. Потрібно лише кілька хвилин.