Ви не знали про цей трюк із цибулею: простий лайфхак зробить страви неймовірно смачними
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 835
Карамельна цибуля значно смачніша, ніж звичайна смажена
Цибуля входить до складу переважної більшості страв у практично всіх світових кухнях. Найчастіше її обсмажують. Ми розповідали, як зробити фарш соковитим. Тепер розповімо, що варто зробити з цибулею перед приготуванням.
Карамелізована цибуля – це справжній делікатес, який додасть особливий смак будь-якій страві. Про це розповіли на bonappetit.com.
Чому варто карамелізувати цибулю перед додаванням до страв?
Карамелізована цибуля — ідеальний додаток для супів, сендвічів та бургерів, м’яса і навіть піци. Її ідеально збалансований смак працює практично з усіма продуктами і відмінно їх доповнює. Просто додайте цю цибулю в будь-яку страву, де потрібна смажена цибуля — і ви отримаєте новий неповторний відтінок смаку.
Як карамелізувати цибулю
Вам знадобиться цибуля (краще біла або жовта), вершкове масло та сіль. З цим набором процес триває довго, але можна його прискорити, додавши ще цукру.
Наріжте цибулю і розтопіть вершкове масло у сковороді. Починаємо з невеликої кількості цибулі. Готуємо, помішуючи, до м'якості. Додаємо решту цибулі порціями, кожного разу добре перемішуючи. Коли вся цибуля уже в сковороді, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо цибулю, регулярно помішуючи, до бажаного ступеня карамелізації. Час залежить від того, якими шматками нарізано цибулю.
Регулярно помішуйте цибулю, щоб вона не пригоріла і карамелізувалася рівномірно. Такої цибулі можна зробити більше і зберігати в холодильнику, використовуючи за потребою. Також ми розповідали, як відмити руки після грибів.