На Землю обрушилася магнітна буря "червоного" рівня: кому потрібно поберегтися

Читати російською
Автор

Протягом місяця очікується кілька сплесків геомагнітних коливань.

Жовтень місяць вирішив не щадити українців і вже з першого дня "вдарити" по жителях магнітною бурею. І поки метеочутливі люди оговтувались від напливів 1 і 5 жовтня, Сонце "кинуло" на Землю ще одну бурю "червоного" рівня.

Протягом 12 жовтня геомагнітна активність Сонця буде перебувати в межах 4-5 балів.

"Телеграф" склав прогноз геомагнітних бур на жовтень 2021 року що б все метеочутливим і люди з хронічними захворюваннями змогли заздалегідь підготуватися до тих днів, коли на Сонці відбуваються спалахи.

Нагадаємо, що за прогнозом Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН на початок другого осіннього місяця нас чекають чотири магнітні бурі, одна з яких "червоного" рівня, що є серйозним випробуванням для метеозалежних.

Сильні магнітні бурі, які досягають п’яти і чотирьох балів, очікуються на початку і в середині місяця: 1, 5, 10 і 19 жовтня. В інші дні геомагнітне поле Землі буде спокійніше.

Календар магнітних бур на жовтень 2021
Календар магнітних бур на жовтень 2021

Однак через півмісяця ситуація трохи змінилася, і магнітна буря "перенеслась" з 10 жовтня на 12-те. І додалося ще одне коливання 13-го жовтня.

Півдня магнітосфера буде збудженою і відповідати 4-м балам.

У дні магнітних бур може погіршитися самопочуття, з’явитися головний біль, запаморочення, розвинутися мігрень. Також безсоння, стрибання тиску, втрата апетиту, втома і занепад сил. Щоб уникнути неприємних наслідків і полегшити свій стан потрібно:

  • Відмовитися від кави, сигарет, алкоголю, жирної і смаженої їжі.
  • Найчастіше пити трав’яний чай.
  • Спати в ці дні важливо не менше 8 годин на добу.
  • Небажано в цей день займатися спортом.
  • Уникати стресів і перенапруги.
  • Відмовитися від подорожей на автомобілі.
  • Приймати контрастний душ.

Для довідки:

Магнітна буря виникає внаслідок спалаху на сонці, що провокує потужний викид протонів і електронів в космос, які, володіючи потужним зарядом, впливають на магнітні поля Землі. Таким чином, підвищена активність на Сонці провокує обурення (реакцію) магнітного поля нашої планети, тим самим створюючи магнітні бурі.

Раніше, "Телеграф" писав, скільки відпочиватимуть українці в жовтні 2021 року.