Напередодні дня народження помер відомий російський сатирик Віктор Коклюшкін

Читать на русском
Автор
9499
27 листопада Коклюшкіну виповнилось би 76 років
27 листопада Коклюшкіну виповнилось би 76 років. Фото росЗМІ

Сатирик був автором монологів для Євгена Петросяна, Олени Степаненко та Клари Новікової

У Москві 12 листопада не стало колись популярного російського сатирика та телеведучого Віктора Коклюшкіна.

Про це повідомляють росЗМІ.

Відомо, що до свого 76-річчя Коклюшкін не дожив два тижні – день народження у сатирика припадає на 27 листопада. Він корінний москвич, але завжди був близький за духом людям із глибинки.

Віктора Коклюшкіна добре знає покоління, яке народилося і виросло в Радянському Союзі. Саме тоді він був найбільш відомим, виступаючи на різних гумористичних шоу зі своїми сатиричними монологами. Також він писав тексти для колег по цеху — Євгена Петросяна, Олени Степаненко, Юхима Шифріна, Клари Новікової та інших.

Віктор Коклюшкін у молодості
Віктор Коклюшкін у молодості

За своє довге життя Коклюшкін встиг побувати не лише артистом розмовного жанру, а й навіть попрацював інженером з охорони. Якийсь час займався реставрацією історичних та культурних пам’яток.

В авторській скарбничці Віктора Коклюшкіна безліч п’єс і програм, а також серії монологів. Найбільш впізнаваним сатирик був завдяки фразам "Алло, Люсю?" і "Ми з Петькою...".

Виступ Віктора Коклюшкіна

Із 2012 по 2016 роки гуморист навіть мав власну колонку в газеті "Аргументи та факти", а 2020-го — потрапив у скандал разом із Євгеном Петросяном. З останнім, до речі, Коклюшкін навіть судився через помилку газетярів.

Відомо, що за своє життя він був одружений двічі, має двох дітей та не менше п’яти онуків. У дочці та сині артист душі не сподівався, але сам себе характеризував як поганого діда — бо не вистачало часу на малечу.

Причина смерті Віктора Коклюшкіна поки що не розголошується. Прощання з артистом має відбутися найближчими днями.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що на початку листопада з життя пішов відомий український політик Юхим Звягельський. Попрощатися з народним депутатом практично всіх скликань прийшло чимало людей.