Названі кімнатні рослини, яким не місце у спальні

Читать на русском
Автор
2898
Деякі квіти не варто ставити біля ліжка
Деякі квіти не варто ставити біля ліжка. Фото flowersadvice.ru

Незважаючи на прикмети чи рекомендації когось із знайомих, при виборі рослин для спальні насамперед варто орієнтуватися на власні відчуття

Багато хто з нас звикли, що в будинку завжди є квіти, але деякі квіти можуть бути небезпечними. Не винятком є спальня.

Про те, які рослини не варто тримати в спальній кімнаті, пише wday.

У кімнаті, де ви спите, не бажано ставити рослини, у яких солодкий і важкий аромат. Серед них – лілії, орхідеї, конвалії, жасмин. Правда, якщо від аромату цих квітів ви ризикуєте отримати головний біль, тобто рослини, цвітіння яких може стати дуже сильним алергеном.

Серед таких кольорів виділяють:

  • олеандр;
  • алоказія;
  • азалія;
  • герань.

Також варто пам’ятати про індивідуальну непереносимість і безпечні рослини для одних, можуть бути найсильнішими алергенами для інших.

В іншому – квіти безпечні для спальні.

Небезпечні квіти для спальні та інших кімнат

Деякі рослини не варто тримати в будинку, особливо, якщо у вас є маленькі діти або тварини. Існує кілька груп найнебезпечніших рослин, які не варто тримати в будь-якій кімнаті:

1. Сімейство молочайних. До таких кольорів відноситься молочай тригранний або трикутний, пуансеттія, кротон. У листі цих рослин міститься отруйний сік, який може спричинити опіки.

2. Домашні рослини із сімейства пасльонових, зокрема – декоративний пасльон, у якого красиві, але отруйні плоди.

3. Сімейство куртових, у яких отруйні сік, аромат і насіння: аденіум, олеандр, пахіподіум ламера (мадагаскарська пальма).

4. Сімейство ароїдних: диффенбахія, каладіум, монстера, алоказія, у яких також отруйний сік.

Якщо маленьких дітей та тварин немає, можна сміливо садити таку квітку у квартирі. Вони досить невибагливі, і вимагають у догляді нічого надприродного. А для безпеки достатньо користуватися рукавичками при обрізанні та пересадці.

Квіти з поганою репутацією

Деякі люди побоюються квітів із поганою енергетикою. Серед таких називають: плющ звичайний та восковий, золотий вус. У народі кажуть, що ці квіти виживають господарів із дому, а іноді називають ці рослини енергетичними вампірами.

До рослин з тяжкою енергетикою відносять і хвойні.

Квітами печалі називають кали. З давніх-давен їх не рекомендують тримати в будинку.

Раніше побоювалися і диффенбахі. Народні прикмети свідчать, що їх краще тримати у нежитлових кімнатах, наприклад, у коридорі. Люди вважають, що ця рослина забирає здоров’я та життєві сили у мешканців будинку.

Нагадаємо, "Телеграф" розповідав, як доглядати товстунку і яке місце у вашому будинку буде найбільш комфортним для неї.