"Тролі з недоУкраїни": екс-продюсер Валерія Меладзе образив українців та закликав "зачистити нациків"

Читать на русском
Автор
8956
Євгеній Фрідлянд
Євгеній Фрідлянд. Фото facebook Євгенія Фрідлянда

Євгеній Фрідлянд опублікував ксенофобський пост.

Російський музичний продюсер Євгеній Фрідлянд опублікував негативний пост щодо ситуації в Казахстані, в якому попутно згадав Україну, принизивши і країну, і її мешканців.

Пост, у якому Фрідлянд зверхньо пише про Казахстан та Україну, він розмістив на своїй сторінці у Фейсбук.

У публікації росіянин пише, що у 2014-му році треба було "з майданом та нациками розібратися за два-три дні", а тепер Росія має "все це лайно під боком". У своєму опусі Фрідлянд також фантазує про те, що військові бази Росії вже могли бути розміщені по всій Україні. "Вже були б наші бази в Одесі та Маріуполі, і флотилія на Дніпрі", — пише він.

фрідлянд україна

Музичний продюсер також висловив свою думку щодо того, що відбувається в Казахстані, і закликав "зачистити нациків".

Звісно, пост викликав гнівну реакцію користувачів мережі. Коментатори зазначили, що пост є мілітаристським та ксенофобським і висловили здивування, чому Фрідлянда все ще не викликали до прокуратури РФ. Йому також порадили мовчати і не писати подібне марення. При цьому сам екс-продюсер назвав усіх, хто залишив такі коментарі "тролями з недоУкраїни".

Зазначимо, що Євгеній Фрідлянд був продюсером співака Валерія Меладзе з 1993 до 1997 року.

У квітні цього року Меладзе планує дати концерт у Києві. При цьому й сам співак неодноразово ставав об’єктом критики серед українців за свою неоднозначну політичну позицію. Співака неодноразово закликали чітко висловити свою позицію щодо анексованого Криму.

У липні минулого року спалахнув скандал через участь Валерія Меладзе у фестивалі Atlas Weekend-2021, що проходив у Києві.

Зазначимо, що Валерій Меладзе з 2003 року є членом партії "Єдина Росія".