"Мене шукає КДБ": комік, що висміював Лукашенка, втік з Москви в Україну

Читать на русском
Автор
642
Білоруський комік підтримував протести на батьківщині у 2022 році
Білоруський комік підтримував протести на батьківщині у 2022 році. Фото instagram.com/slavakomissarenko

Слава Комісаренко, який висміює Лукашенко, повідомив, що його шукають у Білорусі.

Популярний білоруський та російський стендап-комік Слава Комісаренко, котрий зараз перебуває в Україні на гастролях, розповів, що його шукає білоруське КДБ.

Про це чоловік повідомив під час свого виступу у Києві, а також на своїй офіційній сторінці в Інстаграмі.

За словами коміка, його попередили, що КДБ може викрасти його з Росії та вивезти до Білорусі.

"Додам тільки, що поїхав я, як виявилося не дарма, кдбшники мабуть втомилися ходити в пошуках мене по Арбату і вирішили мені зателефонувати. Дзвонили, писали смски, правда зайти до мене в інстаграм, щоб побачити 10 афіш із Києва та зрозуміти, що я не в Москві не здогадалися", — написав Комісаренко у соцмережі.

Також чоловік зазначив, що має російський паспорт, проте білоруські спецслужби можуть про це не знати.

Що відомо про Славу Комісаренка

Слава Комісаренко – білоруський та російський стендап-комік. Родом із Мінська. Зайнявся гумором у 18 років, а у 21 рік вже заробляв своїми жартами. Восени 2012 року Слава Комісаренко став постійним резидентом проєкту Stand Up на російському телеканалі ТНТ.

слава комісаренко
слава комісаренко
слава комісаренко и иван ургант

Раніше Комісаренко піддав жорсткій критиці дії влади Білорусі після виборів президента, що пройшли минулого року. Комік неодноразово згадував Олександра Лукашенка у своїх виступах. 4 січня 2021 року гастрольні посвідчення Комісаренка на виступи в Мінську 10 та 11 квітня були анульовані.

5 січня на концерті в Єкатеринбурзі Слава Комісаренко розпочав свій виступ зі слів: "Ось що трапилося: тепер заборонено всі мої концерти в Білорусі, у мене відкликано гастрольну ліцензію. Іронічно, що всім концерти скасовує коронавірус, а мені – головний ковід-дисидент. Так що я тепер не бачу сенсу стримуватись".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у серпні минулого року в Росії стендап-коміка Ідрака Мірзалізаде заарештували на 10 діб. Його звинуватили у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі через жарти про любов росіян до фекалій. Пізніше його визнали довічно небажаним у країні. У грудні Ідрак Мірзалізаде розповів, що за його голову було призначено винагороду і він знає, хто його "замовив".