Як випрати рушники, щоб вони довго залишалися чистими та свіжими: простий лайфхак

Читать на русском
Автор
8831
Щоб рушники довго були свіжими потрібна сода, сіль та оцет
Щоб рушники довго були свіжими потрібна сода, сіль та оцет

Цей секрет по догляду за махровими рушниками допоможе повернути їм колишню свіжість і м’якість.

Кожна господиня хоче, щоб навіть після сотого прання, махрові рушники залишалися як нові та були чистими та свіжими. Але на жаль, м’які та пухнасті рушники з часом стають все більш жорсткими та тьмяними. Однак не варто засмучуватися і бігти в магазин за новим текстилем або дорогими порошками та кондиціонерами, адже своїм старим рушникам можна повернути колишню свіжість.

Махрові рушники стають жорсткішими через неочищену воду з крана, пише портал kiev.cleaning. А щоб її пом’якшити, є кілька простих та перевірених домашніх засобів, які є на кожній кухні: харчова сода, сіль та оцет.

Що допоможе повернути свіжість махровим рушникам

  • Сіль. Засипте сіль у лоток разом із пральним порошком, або вилийте прямо в барабан сольовий розчин (три столові ложки солі розчинних у двохстах грамах води).
  • Оцет. Цей продукт допомагає нейтралізувати неприємний запах, а також захистити колір рушників при подальшому використанні. Його додають у воду на етапі полоскання: 50 г дев’ятивідсоткового оцту налийте у відділення для ополіскувача.
  • Сода. Три-чотири столові ложки соди засипте прямо в барабан пральної машини. Також сода допомагає швидше впоратися з плямами: для цього потрібно до порошку при пранні додати дві маленькі ложки соди.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що робити, щоб пральна машинка не "скакала" під час прання та віджиму.