Королева Єлизавета не прийшла на святкування власного ювілею через проблеми зі здоров’ям: подробиці

Читать на русском
Автор
727
Платиновий ювілей Єлизавети II на британському троні
Платиновий ювілей Єлизавети II на британському троні. Фото instagram.com/theroyalfamily

Її Величність не з’явилася на другий день святкування на честь 70-річчя свого правління

Королева Великої Британії Єлизавета II у п’ятницю, 3 червня, пропустила урочисту службу в соборі святого Павла на честь 70-річчя свого правління через "дискомфорт", який вона зазнала під час урочистостей 2 червня. Саму службу Її Величність дивилася по телевізору.

Про це повідомляє Reuters. 96-річна королева "неохоче відмовилася від служби у п’ятницю". Видання пише, що Єлизавета II зазнала "деякого дискомфорту" під час подій у четвер. Цього дня практично вся королівська сім’я спостерігала з балкона Букінгемського палацу за прольотом ВПС Великої Британії. Також на службі був відсутній другий син Єлизавети II, 62-річний принц Ендрю, у якого виявили COVID-19.

Оперативно про головне читайте у нашому Телеграмі

Нагадаємо, що на честь роковин правління королеви по всій країні відбуваються святкування Платинового ювілею. Це перший ювілей королеви без її чоловіка, принца Філіпа, який помер минулого року.

святкування ювілею єлизавети ii
святкування ювілею єлизавети ii
святкування ювілею єлизавети ii

Чотириденні святкові вихідні, а саме з 2 по 5 червня, включають різні громадські заходи. Другого дня в соборі Святого Павла пройшла служба подяки за правління королеви. А на третій день вранці в Епсом-Даунсі відбудеться кінне дербі. Урочистості завершаться в неділю народними гуляннями та пікніками.

Додамо, що зараз Єлизавета II перебуває на троні довше, ніж будь-хто з її попередників за 1000 років, і вона є третім за тривалістю правлячим монархом суверенної держави. Опитування громадської думки показують, що вона, як і раніше, користується величезною популярністю та повагою серед британців.

Раніше повідомлялося, що Єлизавета II натякнула, що підтримує Україну у боротьбі з окупантом. На один із заходів королева Великої Британії публічно продемонструвала вбрання з жовто-синіми кольорами.