Чорна п’ятниця-2022 в Україні: як не стати жертвою фальшивих знижок

Читать на русском
Автор
49097
Всесвітній день знижок припадає на останній четвер листопада
Всесвітній день знижок припадає на останній четвер листопада. Фото pexels.com

Black Friday вже давно є всесвітнім днем розпродажів, на який очікують мільйони людей.

Чорна п’ятниця/Black Friday – це найвідоміший день масштабних розпродажів у всьому світі, коли більшість магазинів пропонують знижки на багато товарів. Цього дня, особливо якщо до нього правильно підготуватися, можна добре закупитись, і при цьому заощадити досить кругленьку суму.

"Телеграф" зібрав для вас всю необхідну інформацію про Чорну п’ятницю: коли вона буде 2022 року в Україні, про її історію та зміст. Також ми підготували вам кілька корисних порад, які допоможуть вам вдало зробити покупки, і не нарватися на шахраїв.

Чорна п’ятниця 2022 року: дата в Україні

Традиційно Чорна п’ятниця проходить у першу п’ятницю після Дня подяки в США, і 2022 року ця дата припадає на 25 листопада. Зазначимо, що "п’ятниця" у назві розпродажу ще не означає, що вона буде лише день. Зазвичай період акції складає три дні. В 2022 році акції та знижки в Україні розпочалися з 22 листопада. Іноді магазини продовжують акцію у разі залишків.

Чорна п’ятниця 2022: історія всесвітнього дня знижок

Перші згадки про Чорну п’ятницю з’явилися ще в 1960-х роках і спочатку ця "подія" асоціювалася зовсім не зі знижками. Фразу "Black Friday" використовували поліцейські у Філадельфії для опису інтенсивного пішохідного та автомобільного руху, що відбувався наступного дня після Дня Подяки. Лише через 15 років, в 1975 році цей термін почали використовувати як опис "найжвавішого дня в році для шопінгу".

Чорна п’ятниця у 2022 році
Зверніть увагу, що Black Friday стартує опівночі

Варто зазначити, що раніше жодних великих знижок магазини не робили, проте з часом, коли така традиція стала популярною у всьому світі, з’явилися різноманітні акції пропозиції.

Чорна п’ятниця 2022 року: як не стати жертвою фальшивих знижок

Щоб Ваша чорна п’ятниця пройшла ефективно та корисно, пропонуємо Вам ознайомитись з кількома порадами шопінгу:

Чорна п’ятниця у 2022 році
Чорна п’ятниця дуже вигідна для всіх любителів шопінгу, адже в цей період можна добре заощадити
  1. Обміркуйте список ваших покупок заздалегідь. Помалу переглядайте пропозиції потрібних Вам магазинів, а чим ближче розпродаж, тим більше анонсів буде.
  2. Складіть список потрібних речей. Це допоможе Вам не купувати зайвого.
  3. Моніторте вартість потрібних вам товарів у магазинах. На жаль, деякі продавці можуть наварюватися на подібних розпродажах.
  4. Найкраще робити покупки в перші години розпродажу — потрібний товар тоді точно буде в наявності.
  5. Переглядайте товар перед покупкою. Якщо це інтернет-магазин, то найкраще купувати товар із післяоплатою, щоб була можливість подивитися на річ. Знову ж таки, на жаль, деякі магазини можуть виставляти на розпродаж не якісний товар.

Також раніше "Телеграф" розповідав, у яких числах будуть вихідні та робочі дні в українців у листопаді 2022 року, а також, які свята відзначатимуться в останній осінній місяць.