Вакарчук назвав національну ідею українців (відео)

Читать на русском
Автор
Співак переконаний, що його думку поділяють наші Захисники та Захисниці
Співак переконаний, що його думку поділяють наші Захисники та Захисниці. Фото instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Співак впевнений, що є у нас дещо набагато більше за банальну ненависть до ворога

Відомий український співак, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, у якого нещодавно народилася друга дитина, розповів, якою бачить національну ідею українців. Каже, йдеться не про ненависть до ворога.

Своїми думками виконавець поділився в інтерв’ю з Наталією Мосейчук. Розмова була записана ще до Нового року, однак повна версія відео на її youtube-каналі вийшла лише сьогодні.

Журналістка запитала у Вакарчука: "Наша національна ідея — це ненависть до ворога. А що буде після перемоги?". Однак співак з таким твердженням зовсім не погоджується.

"Ненависть до ворога — це не національна ідея українців. Це необхідна умова для того, щоб ефективно перемогти. Я думаю, що наша національна ідея — це свобода. І ми це чітко зрозуміли.

Чому так тікають масово з жахом чоловіки, жінки й діти з тих місць, де можлива окупація, або вже з окупованих виїжджають — вони з жахом думають про те, що їх чекає в "рускому мірі". Вони не хочуть цього. Вони хочуть жити вільно, хочуть говорити те, що хочуть, хочуть діяти, як вони хочуть і вони хочуть бути на землі, на якій вони господарі. Я думаю, що це — наша національна ідея", — говорить музикант.

Також Святослав Вакарчук поговорив із ведучою про патріотизм. Каже, "патріотизм — це коли ти не готовий втрачати ті речі, які для тебе цінні" і, на його думку, наші Захисники та Захисниці розділяють цю думку.

Нагадаємо, що 47-річний Святослав Вакарчук здобув всеукраїнське та міжнародне визнання як музикант, вокаліст, лідер рок-гурту "Океан Ельзи" і композитор. Заслужений артист України (2005), кавалер Ордену Свободи, нардеп 6-го скликання від партії "Наша Україна" (від 2007 до 2008) і 9-го скликання (2019—2020). Колишній голова партії "Голос". Лауреат премії імені Василя Стуса (2014). Лейтенант ЗСУ, а також почесний громадянин Києва (2014) та Львова (2014).

Раніше "Телеграф" розповідав, що у серпні торік Вакарчук виконав свій легендарний хіт разом із гуртом Coldplay. Весь зал тоді підспівував музикантам в унісон.