Коли пора сіяти редьку у відкритий ґрунт: дачний календар на 2023 рік

Читать на русском
Автор
1053
Смачна соковита редиска - один із синонімів слова "весна"
Смачна соковита редиска - один із синонімів слова "весна". Фото oka.fm

Перші посіви можливі навіть у березні

Редиска — одна із популярних культур, які залюбки вирощують багато дачників. Цей овоч, звісно, потребує догляду, як і будь-яка інша рослина, але виростити його насправді дуже просто. Головне — дотримуватися кількох важливих правил.

Але найперше, на чому варто акцентувати увагу дачникам — це терміни посіву редьки. Коли цьогоріч її краще сіяти у відкритий ґрунт, розповідає сайт vikna.tv. Підходящі дні зазвичай розраховуються не тільки, зважаючи на погодні умови, а й дотримуючись місячного календаря.

Коли сіяти редиску у відкритий ґрунт у 2023 році

Ця культура дуже швидко росте — від посіву до отримання врожаю минає всього місяць. А це значить, що немає сенсу займати велику площу під посіви — досіювати редьку можна хоч щотижня протягом усього сезону.

Зазвичай починають садити редиску у перші теплі дні березня — приблизно з середини місяця і аж до червня. А згідно з місячним календарем на цей рік, посіви краще проводити у такі терміни:

  • 15–25 квітня;
  • 5–20 травня;
  • 25 липня – 5 серпня.

Де сіяти редиску: основні правила

Важливо посіяти редиску в правильному місці, щоб вона не заважала іншим культурами і сама добре росла. Нам потрібна сонячна ділянка — для весни, і затемнена — для літа. Земля має бути неважкою, інакше овоч погано вродить. Краще додати на ділянку під редьку трохи компосту та піску, згодиться і перегній (свіжий — під забороною). Добре ростиме редька біля пастернаку та моркви.

Раніше ми розповідали, як правильно сіяти огірки, горох, моркву та капусту на розсаду. Дуже важлива глибина для посадки насіння.