Гілки будуть ломитися від ягід: дачна хитрість для збільшення врожаю смородини

Читать на русском
Автор
Багатий урожай смородини вам забезпечено
Багатий урожай смородини вам забезпечено. Фото prostoway

Цей лайфхак "спрацює", якщо встигнути все зробити, поки кущі цвітуть

Смородина — це один із найпопулярніших ягідних кущів, які можна зустріти в садах багатьох дачників. Щобільше, ця ягода дуже корисна і смачна, за що дуже цінується. Щоб ваші кущі ломилися до землі під вагою ягід, розповідаємо, що і коли потрібно робити.

Як зазначає портал prostoway, одним із найважливіших етапів розвитку смородини є період цвітіння, і саме в цей момент потрібно приділити кущам багато уваги, щоб забезпечити велику кількість зав’язей. Чим більше зав’язей – тим більше ягід.

Щоб отримати величезні грона смородини, чагарник має запиляти бджоли. Досвідчені дачники виявили хитрий трюк, який допомагає в 2-3 рази збільшити кількість ягід, адже однією простою настойкою вони привертають до квіток смородини більше запилювачів.

Важливо це встигнути зробити в період цвітіння.

Хитрість для збільшення врожаю смородини

У літрі води розчиніть 1 ст. л. меду чи 2 ст. л. цукру. Після перемішування одержаним розчином обприскуйте квітучі кущі з пляшки з пульверизатором. Робити це бажано в сонячну погоду, тоді комахи охоче прилітатимуть до смородини та запилятимуть її квіти.

Зміцнюємо імунітет куща. Раніше "Телеграф" писав, чим підгодувати кущ смородини, щоб урожай був рясним, а ягоди — здоровими.