Залишитеся без смачних ягід: чим категорично не можна удобрювати кущі малини

Читать на русском
Автор
Чим не можна удобрювати малину
Чим не можна удобрювати малину. Фото Depositphotos

Щоб ягоди добре дозрівали, малині потрібне світло

Попри те, що малина — рослина не вибаглива, вона потребує особливого догляду, зокрема її потрібно захищати від різних шкідників, здатних пошкодити плоди, а також "підгодовувати" добривами. Але потрібно враховувати важливу деталь.

Експерти у матеріалі "24 канали" розповіли, що є підживлення, яке часто використовується дачниками,але малина дуже його не любить, тому при його використанні є ризик залишитися без смачних та соковитих ягід.

Чим не можна підживлювати малину

Йдеться про курячий послід, який вважають одним із найкращих органічних добрив. І для різних овочів, зокрема пасльонових, він справді підходить, але тільки не для кущів малини. Справа в тому, що в курячому посліді міститься багато азоту, через нього рослина активно вироблятиме зелену масу, а плоди можуть у такому разі бути зовсім дрібними.

Крім того, для підживлення малини експерти не рекомендують використовувати добрива, в яких є хлор, тому що у рослини може початися така хвороба як хлороз.

"Телеграф" писав раніше, як захистити вишні та черешні в саду від птахів. Експерти поділилися кількома перевіреними методами.