З гуцульскими нотками: Зеленська підкорила автентичним луком у вишитій сорочці українського бренду (фото)

Читать на русском
Автор
21214
Олена і Володимир Зеленські Новина оновлена 13 липня 2023, 12:00
Олена і Володимир Зеленські. Фото Getty Images

Перша леді України одягла вишиванку, яка коштує понад 9 тисяч гривень

Перша леді України Олена Зеленська підкорила європейців стильним автентичним образом у Вільнюсі, де перед участю у саміті НАТО виступив на головній площі президент України Володимир Зеленський.

Зеленська з'явилась на заході, що відбувся у столиці Литви у вівторок, 11 липня, у вишитій сорочці із весняної колекції українського бренду Gunia project. Вартість вишиванки становить 9,8 тис. гривень, як вказано на сайті онлайн-магазину.

Крій сорочки базується на силуеті вишитої Борщівської сорочки. Вишивка чорним по білому — ще одна відзнака традиції цього регіону. Дизайн орнаменту натхнений естетикою мальованих гуцульських кахель. Виріб доповнений латунним ґудзиком у формі серця. Брюки теж українського бренду Katimo.

олена зеленська володимир зеленський
Фото: Getty Images
олена зеленська
Фото: Getty Images
олена зеленська володимир зеленський
Фото: Getty Images
вишита сорочка

До речі, нещодавно найпопулярніша жінка в Інстаграмі Кайлі Дженер купила сервіз того ж бренду Gunia project. Вартість однієї тарілки із колекції колекція Indigo ceramic (2020) становить 2700 гривень. Посуд виготовлено вручну та розписано у стилі наїву, натхненному орнаментами українських килимів.