Шкідник піде назавжди: чим обробити рослини та доріжки, щоб прогнати слимаків із теплиці

Читать на русском
Автор
1415
Як позбутися слимаків у теплиці
Як позбутися слимаків у теплиці. Фото pinterest.com

Якщо нашестя не дуже велике, тоді допоможуть народні засоби

Є безліч шкідників, які здатні знищити урожай у теплиці та заразити ваші рослини. Одними з таких небажаних "гостей" є слимаки. Боротися з ними можна за допомогою "хімії", але дачникам наполегливо рекомендують спочатку спробувати народні засоби.

Експерти в матеріалі Fermilon підказали, як можна за допомогою простих компонентів зробити так, щоб слимаки забули дорогу до вашої теплиці та до городньої ділянки в цілому.

Як позбутися слимаків у теплиці

Щоб прогнати шкідника, достатньо обробити рослини певним розчином або розсипати по периметру посадок деякі речовини.

Кухонна сіль

Просто візьміть два найпростіші компоненти — 100 грамів солі і 10 літрів води. Змішайте їх та обробіть отриманим розчином всю територію.

Кальцинована сода

Просто розкидайте порошок у невеликих кількостях по межах парника та вздовж доріжок. Також слід пройтися затишними куточками, де можуть накопичуватися молюски.

Кава

Візьміть каву, розчиніть дві чайні ложки в невеликій склянці і отриманим розчином полийте ґрунт уздовж доріжок. Цей засіб, як кажуть експерти, є досить ефективним. Зазвичай його вистачає на дві процедури.

Листя квітів дельфініуму

Вам знадобиться кілограм подрібненої сировини, яку потрібно розвести на 10 літрів у міру теплій воді. Настій готують протягом двох днів, після чого засіб проціджують та приступають до обробки посадок.

"Телеграф" писав раніше, як позбутися на городі від капустянки. Експерти порекомендували один ефективний засіб.