Простий трюк, який зробить гіркі огірки смачними

Читать на русском
Автор
2119
Ви могли не знати, але гіркоту можна виправити Новина оновлена 20 липня 2023, 15:12
Ви могли не знати, але гіркоту можна виправити. Фото novyny.live

Це простіше, ніж здається

Ми ділились рецептом смачної огіркової заготівлі на зиму. Багато кулінарів, зіткнувшись із гіркими огірками, одразу викидають їх або обрізають. Але навіть з такими овочами можна приготувати салат або використати їх у консервації.

На Ukr.Media розповіли, що робити з гіркими огірками, щоб вони стали їстівними. Не спішіть викидати плоди. Існують прості способи, які допоможуть позбутися гіркоти на вже зірваних огірках.

Найвірніший метод — очистити плоди від шкірки. Краще зрізайте товстіший шар, щоб у вас залишилась тільки соковита серединка. Для салату вона підійде чудово.

Якщо навіть після зняття шкірки огірки все ще сильно гірчать, замочіть їх у теплій воді. Для кращого результату додайте в неї столову ложку цукру і улюблені спеції. Зачекайте 30 хвилин. Це приховає гіркоту і додасть пряного аромату спецій.

Розріжте огірок навпіл, посипте сіллю обидві половинки. Зачекайте 30 секунд, потім гарненько потріть дві частини огірка одна об одну. Повинна утворитися пінка. Після цього промийте огірки — гіркота має зникнути.

Останній спосіб — найдовший. Потрібно замочити огірки на 10 годин в теплій воді. За цей час гіркота зникне. Також ми розповідали про причини, через які біліє огірковий розсіл.