Що станеться, якщо обприскати рослини сумішшю води та харчової соди: у чому користь

Читать на русском
Автор
Завдяки харчовій соді ви захистите свої рослини від паразитів
Завдяки харчовій соді ви захистите свої рослини від паразитів. Фото santeplusmag.com

На прибиранні та приготуванні користь соди не закінчується

Харчова сода, яка використовується в домашніх умовах для збирання, відома своїми різноманітними застосуваннями. Її можна використовувати для очищення, знежирення та дезінфекції поверхонь або для збереження блиску білизни, а також сода має низку переваг для догляду за рослинами.

Як зазначає портал santeplus, харчова сода — це природний фунгіцид, ефективний для запобігання грибкам, що викликають різні захворювання, а також корисний для лікування рослин у разі зараження. Як лікувати рослини содою — далі у матеріалі.

Щоб приготувати натуральний фунгіцид, змішайте 4 чайні ложки соди з 4 літрами води. Перелийте розчин у спрей і розпорошіть його на листя рослин, щоб обмежити поширення грибків. Цю обробку можна використовувати для лікування рослин, уражених несправжньою або борошнистою росою.

Врахуйте, що передозування харчової соди не прискорить лікування рослин, але призведе до опіку листя рослин. Тому рекомендується не перевищувати дозу однієї чайної ложки харчової соди на літр води.

Раніше ми розповідали, коли пересаджувати грошове дерево, щоб не занапастити рослину. Також вас можуть зацікавити 12 народних прикмет про кімнатні рослини — кого поставити вдома і чого не варто робити.