Всі слимаки зникнуть з ділянки: чим обробити землю восени

Читать на русском
Автор
89691
Сильний засіб від слимаків
Сильний засіб від слимаків. Фото freepik.com

Боротьба зі слимаками ведеться практично цілий рік

Дачникам добре відомо, що зі слимаками на ділянці боротися дуже важко. Якщо ще з осені обробити ґрунт, є велика ймовірність, що у новому сезоні слимаки не з’являться на ділянці, а якщо й будуть, то у мінімальній кількості й урожай не постраждає.

Для боротьби зі шкідниками восени стане в пригоді негашене вапно. Але це тільки в тому випадку, якщо ґрунт на ділянці кислий або слабокислий. Також підійде доломітове борошно та мелений вапняк. Частину засобу потрібно всипати під перекопування, а другу розсипати по ґрунту.

У разі, якщо ґрунт на ділянці схильний до олужування, потрібно вибрати іншу тактику боротьби зі слимаками. Замість доломітового борошна і вапна знадобиться деревна зола.

Крім того, якщо є можливість, можна випустити на ділянку курей чи гусей. Рослини восени вони вже не зіпсують, а шкідників знайдуть та знищать. Щоб птахові було легше знайти слимаків, перекопайте приствольні кола дерев та розворушіть компостні купи.

Раніше "Телеграф" ділився чим обробити виснажену землю наприкінці сезону. Від бактерій та грибкових захворювань допоможе спеціальна закваска.