Від попелиці та слимаків не залишиться й сліду: використовуйте метод "солдатика"

Читать на русском
Автор
22341
Яскрава комаха допоможе позбутися шкідників
Яскрава комаха допоможе позбутися шкідників. Фото Antonio Friedemann/Pexels

Простий та безпечний метод боротьби зі слимаками та попелицею на ділянці

Власники дачних ділянок знають, як складно позбутися попелиці та слимаків. При боротьбі зі шкідниками іноді в хід йдуть найнесподіваніші методи. У цьому списку є так званий метод "солдатика".

Виявляється, вивести слимаків і попелицю на городі можна за допомогою комахи з червоно-чорним малюнком на панцирі, яку називають солдатиком. Рослини для клопа-солдатика не є головним джерелом їжі. Вони поїдають пилок, витягують соки, але не обгризають листя та інші частини рослини. Тому небезпеки на ділянці вони не становлять.

Водночас клопи-солдатики активно поїдають інших комах. У їхньому раціоні зустрічається попелиця, трипси, і, найголовніше — слимаки. Солдатики випивають соки зі слимаків та равликів і тим самим знищують їх.

Тому не варто проганяти цю комаху. Якщо на ділянці клоп-солдатик не водиться, можна спробувати його залучити. Він любить селитися під корчами та трухлявою деревиною. Розкладіть по городу трухляву деревину та кору, щоб залучити солдатиків.

Раніше "Телеграф" розповідав, які процедури потрібно встигнути провести на городі до холодів. Готуйте ділянку до зими правильно.