У шкідників не залишиться шансу: як знищити слимаків у льоху

Читать на русском
Автор
24711
Слимаки проникають у теплі приміщення з високою вологістю
Слимаки проникають у теплі приміщення з високою вологістю. Фото Wikipedia

Прості способи позбутися шкідників раз і назавжди

У льоху, підвалі, гаражі, прибудованій коморі в умовах високої вологості можуть завестися слимаки, яких не встигли знищити на ділянці. При чому шкідники можуть з’явитися там у будь-яку пору року. У темних й вологих приміщеннях вони найчастіше з’являються в той час, коли там є їжа для них.

У вуличних умовах взимку слимаки впадають в анабіоз, але якщо вони потрапляють у вологе приміщення з плюсовою температурою, то продовжують жити та розмножуватися. При такому становищі ризик залишитися без зимових запасів дуже високий. З настанням весни слимаки зі своїми потомствами переберуться на ділянку і продовжать завдавати шкоди.

Як знищити слимаків у льоху

В льоху, що окремо стоїть від будинку, з щільними дверима і без вікон можна застосувати сірчану димову шашку. Овочесховища слід обробляти за 1,5-2 тижні до закладки врожаю та попередньо винести з нього всі металеві предмети.

При використанні шашки важливо дотримуватися запобіжних заходів і суворо дотримуватися правил пожежної безпеки.

Прихильникам екологічних методів боротьби зі слимаками підійде наступний спосіб. Усі ящики з овочами та коренеплодами потрібно підняти на високі стелажі, а на підлогу укласти сирі дошки чи шматки лінолеуму. Змочіть нижню поверхню пасток кефіром. Коли слимаки зберуться під укриттям — зберіть їх вручну і віддайте курям, або "скупайте" в розчині оцту або солі.

Крім того, обов’язково слід знищити всі кладки яєць слимаків. Вони можуть бути заховані під ящиками, дошками, трубами. Усі ці місця посипати технічною сіллю. При цьому речовина не повинна контактувати з фруктами та овочами, що зберігаються у льоху.

Крім слимаків, в холодну пору року в льоху можуть завестися й миші. Раніше "Телеграф" ділився екологічним способом боротьби з гризунами.