Знадобиться оцет або молоко: як під час блекаутів зберегти м'ясо
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Є перевірені лайфхаки
Через ймовірні майбутні обстріли з боку рф є шанс, що українці можуть надовго залишитись без світла. І якщо немає можливості заздалегідь зробити сумку-холодильник, то є декілька хитрощів, які допоможуть розв'язати цю проблему.
Існує 8 варіантів, як можна зберегти шматок свинини, курки або яловичини. Про це мовиться на сайті Glamour.
Як недовго можна зберігати сире м'ясо без холодильника
- льод — насипати в тару і викласти туди м'ясо, щільно закрити місткість і обмотати тканиною, кожні 3-4 години міняти лід (термін зберігання — 3 доби);
- баранячий або свинячий жир — обмазати шматок м'яса жиром, загорнути в папір або тканину, помістити в темне прохолодне місце (термін зберігання — 4 доби);
- варіння — нарізати м'ясо шматочками, викласти в каструлю, додати 5-6 ст. л солі і воду, варити протягом 3-4 хвилин, перекласти в тару, закрити і прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання — 2 доби);
- хрін, щавель або кропива — обмотати м'ясо рослинами, посипати сіллю, кожні 7-8 годин міняти листя (термін зберігання — 2 доби);
- оцет — м'ясо промити, облити оцтом, обмотати бавовняною тканиною, покласти в місткість і щільно закрити, а потім кожні 7-8 годин міняти розчин і зливати рідину (термін зберігання — 3 доби);
- молоко — промити м'ясо, викласти в місткість, залити холодним молоком, закрити кришку, прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання — 2 доби);
- лимон і капуста — листя капусти відбити молотком, загорнути в них м'ясо, часточки лимона викласти зверху, знову обмотати капустою (термін зберігання залежить від кількості капусти і лимона).
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які туристичні товари допоможуть зігріти чи приготувати їжу під час відключення світла.