Це впливає на смак та гостроту: коли найкраще викопувати хрін на городі

Читать на русском
Автор
Час збирання врожаю впливає на смакові якості хрону
Час збирання врожаю впливає на смакові якості хрону. Фото Freepik

Прості поради дачникам на листопад

Хрін дуже корисна і невибаглива рослина. Коріння хрону в землі може бути цілий рік, він відноситься до рослин, які можуть зимувати на грядках, а ось викопувати його краще в період з квітня по листопад.

Як відомо, в їжу використовують корінь хрону, тоді як листя можна додавати до консервації з іншими овочами, пише aif.by. Найкраще викопувати коріння хрону молодим, поки воно не пішли в землю на півметра і більше.

Коли копати хрін?

Копають хрін і навесні, і влітку, і восени. Якщо вирішили викопати восени, то краще це робити в листопаді, тому що в цей час знижується вміст цукрів та гостроти, а ось поживних речовин залишається максимальна кількість. Копайте в останню декаду листопада, на спадаючий Місяць, тоді коріння буде більш стійким перед загниванням.

Як зберігати коріння хрону?

Після того як викопаєте хрін, просушіть кореневища в темному місці з прохолодною температурою. Однак, мити коріння категорично не рекомендується. Висохле коріння хрону складіть у ящик, пересипте землею і відправте в темне місце. Можна також відразу відмити та почистити хрін, потім натерти та відправити на зберігання у морозилку.

Раніше "Телеграф" розповідав, що хрін дуже живучий і може захопити всю ділянку. Дізнайтеся, як позбутися чагарників хріну на городі.